П`ятниця, 29.03.2024, 00:17
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 21 » Ведбувся семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи
16:06
Ведбувся семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи

21 грудня 2017 року у відділі освіти Великомихайлівської районної державної адміністрації відбувся семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Великомихайлівського району на тему «Забезпечення права на освіту дітей з особливими освітніми потребами». Розпочала семінар завідувач РМК Лукіянчук Н.П., яка налаштувала присутніх на позитив  та приємну співпрацю. Методист РМК Тилкова О.А. продовжила семінар вправою «Закінчити фразу «Для мене дитина з особливими освітніми потребами – це … . Коли я бачу таку дитину, то відчуваю - … ». Далі учасники семінару  із запро­понованих афоризмів обирали той, який найпо­вніше відбиває професійне кредо і стане девізом їхньої педагогічної  діяльності. Присутні стали активними учасниками мозкового  штурму «Що ж таке інклюзивна освіта?», поринули у  «Спогади з дитинства».

Під час вправи «Метаплан»  розроблено спільний алгоритм дій для вирішенням проблеми щодо готовності адміністрації школи щоб забезпечити права на освіту дітей з особливими освітніми потребами. Вправа «Фасилітатор» допомогла зрозуміти, що одному підтримка потрібна постійно, комусь – інколи. А завданням учителя -  відчути, коли, кому та яку підтримку потрібно надати.  Кожен з учасників пройнявся проблемами дітей з особливими потребами через завдання «Надірване серце».

Наступна вправа допомогла педагогам визначити якості та вміння, необхідні їм в роботі з дітьми, що мають особливі освітні потреби. Всі учасники прийшли до висновку, що  на ефективність навчального процесу впливають як професійні, так і особистісні якості педагога. Усвідомити, яким чином можна самому та  дітям стати ближчими одне до одного, визначити власну роль у формуванні позитивного мікроклімату в класі й у формуванні адекватної самооцінки учнів  допомогла вправа «Як стати ближчими до дітей.

Завдяки вправі «Шлях до серця дитини з особливими освітніми потребами»  заступники з НВР і методисти РМК дійшли до висновку, що саме від їх дій та поведінки формується толерантне ставлення до дітей з особливими освітніми потребами. А повчальна «Притча про аксакала» виділила, що важливою рисою людини є терпимість.

         Завершився семінар вправою «Сонечко побажань», під час якої кожен учасник семінару висловив свої враження, побажання та захоплення.  

 

Переглядів: 772 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка