П`ятниця, 26.04.2024, 10:16
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 9 » ШАНУЙТЕ РІДНУ МОВУ, ПЛЕКАЙТЕ РІДНЕ СЛОВО!
12:25
ШАНУЙТЕ РІДНУ МОВУ, ПЛЕКАЙТЕ РІДНЕ СЛОВО!

Щороку 9 листопада в Цибулівській ЗОШ відзначається День української писемності та мови. Це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Свято відбувалося в актовому залі. Приміщення прикрашено вишитими рушниками, кетягами калини, портретами українських письменників.  У центрі зали прилаштовано   плакат із назвою свята. Діти й учителі вдягли традиційні українські вишиванки.

Мета заходу: ознайомити учнів з виникненням писемності; показати красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова — це духовна  святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб. Розвивати почуття національної гідності. Виховувати потребу зберігати, як святиню, все те, що пов’язує нас із рідною землею.

Від преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. Колись цього дня батьки віддавали до школи дітей, а звідти йшли до церкви та ставили свічку перед образом преподобного.

На святі прозвучали пісні, вірші про українську мову, про рідну Україну. Активними учасниками свята були учні 3 - 7 класів. Діти закликали любити свою мову та берегти цей скарб, як святиню.

   

Переглядів: 334 | Додав: SGalina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка