Четвер, 25.04.2024, 19:04
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 09

9 листопада в Першотравневій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося урочисте свято до Дня української писемності та мови. Учні старших класів, вчителі школи писали радіодиктант. Кожен клас підготував до свята вислів про мову,вірш та скоромовку на конкурс. Одинадцятикласники говорили про рідну мову як про щось сокровенне й рідне і разом із тим величне. Ось де виховується справжній патріотизм та любов до мови. Неперевершеним був виступ дев'ятикласників, які показали уривок із п'єси Квітки - Основ'яненка " Сватання на Гончарівці" Майже всі учні  школи показаливідмінні знання в лінгвістичній розминці.На завершення свята директор школи Франко Тамара Миколаївна частувала всіх смачним короваєм.

  ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

Уже стало доброю традицією у Новоолександрівській ЗОШ І – ІІ ступенів листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Нестора Літописця. Проведено   літературно-музичну  композицію  «Допоки є Шевченка мова, то доти Україна є…»

       Свято було змістовне, насичене різною цікавою інформацією з історії української мови. Учні розповідали про тернистий шлях становлення рідної мови, зачитували дати зі «Скорботного календаря української мови», натхненно звучали поетичні рядки про рідну мову.  Школярі ще раз переконалися, що рідне слово – це невід’ємна частина рідного краю зі щедрими нивами й полями, багатою славною історією, зрештою, «маленької вітчизни» – куточків, де залишилися сліди наших батьків, дідів, прадідів; того гніздечка, де кожен «ріс і мужнів».

... Читати далі »

Переглядів: 428 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада в День української писемності та мови в Кіровській ЗОШ І-ІІ ступенів  відбулося урочисте відкриття ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика– відомого мецената, який і започаткував цей турнір мовознавців. Конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Цього дня наші школярі 7-9 класів  також долучилася до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Писали диктант  разом з директором школи  Свідовим С.В. і вчителями. Обнявко Л.А. наголосила, що найголовнішим є не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою, а важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Свято розпочався зі вступного слова вчителя української мови та літератури Громової Т.Д., яка приві ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада 2016 року  у Великоплосківській ЗОШ І - ІІ ступенів учителем української мови  Храмовою  І. В.було проведено  свято до Дня української писемності та  мови,на якому було оголошено про урочисте відкриття ХVІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Петра Яцика. Метою свята є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу,  виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови й традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.                                      Учителі та учні 8-9 класів взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності на тему: «Україна на зламі тисячоліть». Учні початкових класів зробили виставку малюнків до свята. Школярі 5-9 класів з учителем підготували концертну  програму, в я ... Читати далі »

Переглядів: 316 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада в Чапаєвській ЗОШ І-ІІ ступенів був  проведений святковий концерт з нагоди відзначення Дня української писемності й мови під назвою «Що за диво – наша мова» та урочистого відкриття ХVІІ Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика.

   Учасники заходу, учні 5-9 класів, декламували вірші про рідну мову, гуморески, виконали інсценізацію «Розмова в транспорті», співали українські народні пісні. Юні актори дали змогу кожному гостеві, який завітав на свято, відчути себе частиною свого великого народу, посіяти у серцях зернятка любові до рідної мови. Родзинкою свята стали пісні «Мова єднання», «Мій рідний край», які  виконала учениця 8 класу Радько Ольга. Наприкінці свята ведучі наголосили, що ми повинні шанувати рідну мову, дбати про це нетлінне багатство. Адже тільки від нас залежить доля рідної мови, від нашого ставлення до слова, від уміння берегти це невичерпне джерело.

... Читати далі »

Переглядів: 372 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада в святковій атмосфері пройшло відкриття ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика  у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району. Програмою свята у Петрівській ЗОШ 1-11 ст. була літературна композиція, конкурс віршів та інсценівки на мовну тематику. Учні із задоволенням розглядали тематичну виставку. А вміло керувала святом учитель української мови та літератури Поповецька Світлана Михайлівна.

        ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада 2016 року в Цебриківській ЗОШ I-ІII ступенів  відбулося урочисте відкриття Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика та Всеукраїнського конкурсу учнівськогї творчості. У цей день учні та вчителі школи приєдналися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

     ... Читати далі »

Переглядів: 310 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада 2016 року у Слов’яносербському  НВК  відбулося урочисте    

          відкриття  ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Активну участь у святі  брали  учні  2 -11 класів:танцювали танки,співали пісні, розповідали гуморески, декламували вірші, переглядали відео та презентації: з історії започаткування даного конкурсу; заочна подорож життєвим шляхом П.Яцика; фотоколаж «Моя Україна». Підготувала й провела свято вчитель української мови та літератури Вороніна О.Г.

  ... Читати далі »

Переглядів: 345 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

Щороку 9 листопада в Цибулівській ЗОШ відзначається День української писемності та мови. Це день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Свято відбувалося в актовому залі. Приміщення прикрашено вишитими рушниками, кетягами калини, портретами українських письменників.  У центрі зали прилаштовано   плакат із назвою свята. Діти й учителі вдягли традиційні українські вишиванки.

Мета заходу: ознайомити учнів з виникненням писемності; показати красу і багатство рідної мови, її різноманітні можливості, довести, що рідна мова — це духовна  святиня, найбільший і найдорожчий наш скарб. Розвивати почуття національної гідності. Виховувати потребу зберігати, як святиню, все те, що пов’язує нас із рідною землею.

Від преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. Колись цього дня батьки віддавали до школи дітей, а з ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада 2016 року в Цебриківській ЗОШ I-II ступенів  відбулося урочисте відкриття Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. На святі вшановували пам'ять  Преподобного Нестора Літописця, Петра Яцика,  читали  авторські вірші про мову, лунали пісні про Україну , була представлена танцювальна композиція. У цей день учні та вчителі школи приєдналися до написання диктанту національної єдності.

 

... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада - День української писемності та мови.  Учні Великомихайлівської ЗОШ №2 разом із вчителями української мови та літератури Мединською Р.А. і Господинчик О.О. організували свято рідної мови та провели урочистості щодо відкриття ХУІІ Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. Захід сподобався всім присутнім.

    ... Читати далі »

Переглядів: 332 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

   9 листопада в Полезненській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося свято української писемності та мови “Безмежна сила слова”, присвячене відкриттю ХVІІ  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості “Об′єднаймося ж, брати мої!”

     Сьогодні українська мова - не  лише одна із важливих ланок української державної ідентичності. У сучасному світі українська мова – це мова нескореної нації, котра в потоках крові та жертв допомагає відстоювати зі зброєю в руках свою гідність і незалежність.

    Учасники цих конкурсів  плекають рідне слово, вболівають за нього,  пізнають  за допомогою слова світ,  відкривають таємничість і складність різних  наук.

   Ведучими урочистого відкриття стали учні 8 класу Лук′янова Анастасія  та  Карпов Євг ... Читати далі »

Переглядів: 351 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада у День української писемності та мови у Новосавицькій ЗОШ відбулася святкова лінійка  «Лунай, величне наше слово». Діти прагнули переконати своїх ровесників, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька й матір, родину і батьківщину. Адже для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської  культури. Учні школи декламували вірші, розповідали гуморески, співали пісень.

Бібліотекар Скавронік Л.В. організувала виставку художньої літератури «Мова кожного народу -  неповторна і своя». Завершила свято  вчителька української мови Скавронік С.В. , звертаючись до присутніх зі словами: «Маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати, що ми – українці». Хай усіх нас єднає належність д ... Читати далі »

Переглядів: 375 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

  9 листопада – День української писемності та мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки й передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

   Шанують мову й школярі Тростянецької ЗОШ 1-111 ступенів, які взяли участь в заході «Мово українська, гордосте моя!»,  конкурсі «Буквиця моя» на кращий вислів про мову, розгадували шаради, кросворди, ребуси, провели  усний журнал «Скарб од далеких предків – то рідна мова й рідне письменство».

   Нині проводиться багато конкурсів з ... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

9 листопада 2016 року  в Соше-Острівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з метою національно-патріотичного виховання молодого покоління, поваги до державної мови, збереження розвитку інтелектуального потенціалу України, підтримки талановитої молоді було проведено урочисте вікриття XVII Міжнародного  конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Свято підготувала вчителька української мови та літератури Козак О.М. разом зі школярами 4,5,9 класів.

У серці кожного учасника заходу назавжди житиме велика любов до рідної мови, державної мови нашої країни.

  ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Додав: SGalina | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка