П`ятниця, 26.04.2024, 14:15
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Засідання районних методичних об’єднань
16:00
Засідання районних методичних об’єднань

28 жовтня 2015 року у Великомихайлівському НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія" відбулися засідання районних методичних об’єднань вчителів  іноземної мови, російської мови, літератури й зарубіжної літератури, математики, хімії та біології, психологів, початкових класів, географії та трудового навчання.

 Засідання РМО вчителів філологічного напрямку  відбулися в нетрадиційній формі: керівник РМО вчителів російської мови, літератури і зарубіжної літератури Гірка Г.М. та методист РМК Сахно Г.І. познайомили учасників з «Прийомами активізації пізнавальної діяльності учнів на уроках світової літератури та російської мови». Жваво та цікаво виконали вчителі роботу в парах  над текстом та мовний практикум "Синтаксичний розбір складного речення". Заступник керівника РМО Богач К.А. презентувала збірник літературних диктантів для 5-6 класів із зарубіжної літератури. 

   

На засіданні РМО вчителів іноземної мови   розглядалося питання формування писемного мовлення на уроках іноземної мови.  Керівник РМО вчителів англійської мови Вітковська Л.В. та методист РМК Сахно Г.І. розпочали засідання практикумом "Знайди відповідність" за знаннями нормативно-правової бази при вивченні іноземних мов та практичною роботою за програмами (робота в групах). Вітковська Л.В. продемонструвала майстер-клас "Робота над текстом на уроках іноземної мови". Вакарова О.С. поділилася досвідом з питання  формування писемного мовлення на уроках іноземної мови та використання активних форм роботи при вивченні другої іноземної мови. Керівник РМО вчителів німецької мови Кушніренко К.І. запропонувала колегам скористатися тестовими технологіями на уроках німецької мови з метою підготовки до ЗНО.

На засіданні РМО вчителів математики розглядалося питання ефективної підготовки учнів до ЗНО.

            На засіданні РМО вчителів біології та хімії педагоги з’ясовували  можливості у формуванні основних груп компетентностей учнів.  Власний досвід презентували вчителі: Гальцова Т.І. -  «Компетентнісний підхід у сучасній школі», Царалунга А.М. - "Навчальна дискусія як спосіб формування ключових компетентностей учнів", Матіїва Н.В. - "Розвиток комунікативної компетенції при викладанні біології та хімії".

            На засіданні РМО вчителів географії методист РМК Смольська К.М. запросила до дискусії за "круглим столом"  "Система створення необхідних умов для особистісного саморозвитку і самовизначення учнів",  активними учасниками якої стали вчителі Воронцова Т.В., Багацький Д.Ю., Богдан О.В., Мазурік О.С., Березовська Л.Л., Шугайло М.П. Під час методичного практикуму вчителі Царенко О.В. та Дуркалець М.Е. поділилися досвідом щодо методики проведення уроку з теми "Топографічні карти та їх використання для опису місцевості"

 

Методист РМК Тилкова О.А. ознайомила психологів з новими нормативними документами та зразками документації. Психолог Барабаш А.П. поділилась досвідом щодо ведення журналу діагностичного обстеження та психологічного аналізу уроку. 

На  засіданні РМО вчителів трудового навчання педагоги опрацювали можливі варіанти виконання практичної частини навчального плану трудового навчання.

 

Циганкова Л.С. – методист РМК, ознайомила присутніх із створенням проблемних ситуацій на уроках трудового навчання та  завданнями для участі школярів у ІІ етапі Всеукраїнській олімпіади з  трудового навчання у 2015/2016 навчальному році. Вчителі під час роботи в групах опрацювали та презентували творчі олімпіадні завдання.

     Засідання РМО вчителів початкових класів були присвячені організації навчально-виховного процесу школи І ступеня.  

Після секційних засідань у відділі освіти відбулися наради для заступників директорів з навчально-виховної роботи та директорів шкіл, які провели завідувачка РМК Лукіянчукк Н.П. та начальник відділу освіти Толмачевська Т.С.    

Директори розглянули питання про організацію роботи щодо виконання законодавства з протипожежної безпеки, охорони праці та безпеки життєдіяльності. Про стан виконання рішення колегії відділу освіти від 31.01.20015 року (протокол №1) "Про дотримання чинного законодавства щодо запобігання і протидії корупції". Здача статистичних звітів ЗНЗ району за допомогою програми "КУРС: Школа".

Заступники директорів радились про науково-методичний супровід та координаційну роботу щодо організації індивідуального навчання та  навчання хворих дітей вдома. Про організацію і проведення ІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад в 2015/2016 н.р. Про підготовку та участь педагогів у конкурсі педагогічної майстерності «Вчитель року -2016». 

Переглядів: 522 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка