Субота, 27.04.2024, 01:08
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 22 » Вшанування пам’яті Івана Франка в ЗНЗ Великомихайлівського району
15:52
Вшанування пам’яті Івана Франка в ЗНЗ Великомихайлівського району

      Вшанування пам’яті Івана Франка в ЗНЗ  Великомихайлівського району

З любов'ю і шаною вимовляють  ім'я Івана Франка українці . Шанують Великого Каменяра школярі загальноосвітніх навчальних закладів Великомихайлівського району, відзначаючи його ювілей.

     

У Петрівській ЗОШ І-ІІ ст. організували та провели ряд заходів, присвячених видатному українському письменникові І.Я. Франку: позакласний захід у 2 класі   «І. Я. Франко – великий Каменяр»(вч.  Куліш Г. О.), усний журнал «Вшануємо пам`ять Івана Франка» в 4 класі (вч. Жилюк А.П. ), учні ознайомилися з життям та творчістю Великого Каменяра та їх  захопила виставка й презентація, присвячена  Івану Франку, його творчості. Школярі ділилися своїми враженнями, думками, переказували казки письменника. Своєю інтонацією школярі передавали власне ставлення до творів і свою любов до рідного краю. Також цікавою була година спілкування «Лиш боротися – значить жити»в  7 класі (вч. Салій М.В).  Учні переглянули відеофільм про життєвий шлях письменника. Всі присутні залюбки цитували улюблені твори Івана Яковича, доповнювали розповідь цікавими фактами біографії митця.

 

У  Великоплосківській ЗОШ І-ІІ ст. учитель української мови  Храмова Ірина Василівна провела відкритий позакласний захід  «Великий Каменяр»   та організувала  книжкову  виставку. 

            

У Тростянецькій ЗОШ  І-ІІІ ст. з нагоди відзначення 160-річчя від дня народження і 100-річчя від дня смерті Івана Яковича  Франка вчителі та учні школи вшанували великого письменника на літературному  вечорі «Сторінками життя Каменяра», на якому були присутні учні 6-11 класів. Діти мали змогу оглянути  книжкову виставку «Сьогодні, мов зоря, він сяє Україні…»

          Ряд цікавих заходів пройшов у Чапаєвській ЗОШ І-ІІ ступенів:  школярі разом з учителем української мови та літератури  провели літературно-музичну композицію «Я син народу, що вгору йде…»,  вечір пам'яті «Великий Каменяр – велична постать України», конкурс юних художників до творів І.Я. Франка «Вінок великому Каменяреві»та конкурс читців поезій І.Франка Літературна. Вікторина «Чи знаємо ми І.Я.Франка?», усний журнал «Життя всупереч долі» та  інтелектуально-пізнавальна гра «Сторінками творчості І.Я.Франка» збагатили знання учнів щодо життя та творчості   Великого українця.

           

   

Вшанували пам'ять Івана Франка в Кіровській ЗОШ І-ІІ ступенів. Учні 5-9 класів разом з учителем Громовою Т. Д. провели літературно-музичний вернісаж "Нам пора для України жить", присвячений 160-річчю від дня народження та 100-річчю від дня смерті великого українського митця. Конкурс  читців поезії І.Франка організували вчителі –мовники Свідова Г.Й. та Обнявко Л.А. 

   

У Новосавицькій ЗОШ І-ІІ відбувся ранок присвячений 160 річниці з дня народження Великого Каменяра  Івана Яковича Франка, який підготувала вчителька української мови та літератури Скавронік С.В. Учні  школи натхненно розповідали про життєвий та творчий шлях видатного сина українського народу, про вогонь його душі, яка прагнула волі, щастя своєму народу.

Переглядів: 546 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка