Субота, 27.04.2024, 00:07
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва в ЗНЗ району
09:48
Відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва в ЗНЗ району

 

До Дня українського козацтва та Дня захисника України , що відзначаються в Україні 14 жовтня , у загальноосвітніх навчальних закладах Великомихайлівського району організовано та проведено різноманітні виховні заходи : години спілкування , тематичні уроки історії України, спортивні змагання , літературні композиції , усні журнали , вікторини , бесіди тощо . Всі ці заходи проводилися під гаслом «Відповідь нескореного народу» .

   

В Новоборисівській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 2 по13 жовтня до Дня Захисника України пройшла декада історії України та Захисту Вітчизни. Протягом двох тижнів були проведені: конкурс історичних кросвордів, календар історичних подій жовтня та вікторина з історії козацтва. У п’ятницю 13 жовня декада завершилася інтелектуальним історико-патріотичним конкурсом «Суперкозак». Дві команди «Булава» та «Хоругва» мали змогу продемонструвати свої знання з історії козацтва, силу та витримку, творчі здібності та почуття гумору. 

В Мигаєвській ЗОШ І-ІІ ступенів проведено козацькі забави «Ми - роду козацького нащадки» до Дня українського козацтва.

На спортивному майданчику зібралося все юне козацтво школи. Під козацький марш команди «Побратими Сірка» та «Побратими Сагайдачного» на чолі з отаманами привітали один одного за чесно змагалися між собою. У змаганні проведено шість рухливих конкурсів. А на завершення – вікторина на знання історії Запорізької Січі. 

    

З метою активізації пізнавальних інтересів учнів до воєнної історії України та її героїв, формуванню активної громадянської позиції учнів і почуття патріотизму в Слов’яносербському НВК проведено святково-конкурсну програма «Козацькому роду нема переводу» для учнів 1-11класів, виховні години, на яких учні виготовляли вітальні листівки для своїх односельців та учасників АТО. Разом з прикордонним відділом села проведено загальношкільний урок мужності. 

        

У Воробіївській ЗОШ І-ІІ ступенів під час проведення виховних годин класні керівники познайомили учнів з історією свята Дня захисника України та пригадали традиції славного українського козацтва. Вчителі провели усні журнали, години спілкування, вікторини: «Ми – українці», «Ми – козацького роду», « Ми – маленькі козачата», «Юні козачата», «Що я знаю про українське козацтво?», «Вдячні нащадки», «Майбутній захисник України», «Уміймо захищати Батьківщину» .

Педагоги-організатори Бєсєдіна С.М. та Кукурудза А.І. організували й провели спортивно – інформаційне свято «Покрова – мати козацька». 

У Вишневській ЗОШ І-ІІ ступенів свято організовано й проведено педагогами-організаторами та членами учнівського самоврядування. На святі лунали пісні, присутнім переглянули музичний кліп «Захисникам України» та відео «Не твоя війна». Хвилиною мовчання було вшановано славних синів України – учасників АТО, які заради миру в Україні віддали своє життя.

Цікаві заходи з нагоди Дня захисника України і Дня українського козацтва проведено й в Першотравневій ЗОШ І-ІІІ ступенів: загальношкільна лінійка «Відповідь нескореного народу», спортивні змагання між учнями 9 -11 класів, загальношкільний виховний захід «Козак – герой народу України», перегляд тематичного фільму до Дня захисника України «УПА. Тактика боротьби», виховні години «Козак вкраїнську любить мову, він завжди здержить своє слово», «Татком я своїм пишаюсь, стать таким, як він стараюсь», «Мужність і відвага крізь покоління», «Є така професія – захищати Батьківщину». 

       

У Тростянецькій загальноосвітній школі відбулися заходи з нагоди Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва. Класні керівники 1-11 класів провели години спілкування на тему «Козацькому роду нема переводу», під час яких познайомили учнів з історією свята Дня захисника України та пригадали традиції славного українського козацтва.

А на завершення вчителі Дубровіна Г.В. та Загорська Л.Б. провели родинно-шкільне свято «Ми – нащадки козаків!». Діти демонстрували свої танцювально-вокальні таланти, спритність, кмітливість та ерудицію. Оплесками глядачі зустрічали козачків молодших класів, які спритно витанцьовували гопачок. Учні школи брали активну участь у різних інсценізаціях, найголовніше діти зробили висновок, що сьогоднішній козак - не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари, а воїн за духом, який воюватиме честь і свободу. ШЛЯХЕТНІСТЬ, МУДРІСТЬ, ВІДВАГА – три основні прикмети козака: шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш! 

      

Щиро та емоційно відзначили День захисника України учні Великозименівської ЗОШ І ст. та Полішпаківської ЗОШ І-ІІ ступенів на чолі із своїми вчителями- наставниками. 

                

 

Переглядів: 826 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка