П`ятниця, 26.04.2024, 07:09
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Відзначення Дня писемності в школах Великомихайлівського району
14:39
Відзначення Дня писемності в школах Великомихайлівського району

 

 

Найбільше  і  найдорожче  добро  в  кожного

народу— це  його  мова,  ота  жива  схованка  живого

  духу,  його  багата  скарбниця,  в  яку  народ  складає

  і  своє  давнє  життя,  і  свої  сподівання,  розум,

досвід,  почування.

                                                                                                     Панас  Мирний

              Сучасна українська мова є багатовіковим надбанням українського народу. Вона створена зусиллями багатьох поколінь, вона увібрала в себе й історію, і минуле. Це і наша пам’ять, і духовне життя кожної людини. Саме про це йшла мова 9 листопада у 25-ти  загальноосвітніх навчальних закладах району на святі. Відбулися урочистості до Дня писемності. Саме в цей день стартував ХVІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика та пройшов І етап Конкурсу у кожній школі .          

                                            

             Цікаво та змістовно пройшло свято в Новоселівському НВК, Великомихайлівському НВК, Великомихайлівській ЗОШ I-III ст.№2, Слов‘яносербському НВК, Новопетрівській ЗОШ I-III ст., Полезненській ЗОШ I-III ст., Кіровській ЗОШ I-II ст., Новосавицькій ЗОШ I-II ст., Цибулівській ЗОШ І-ІІ ст., Великозименівській ЗОШ І ст. та інших школах району.

    

             У цей день  учні 5 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.  Своєю активною участю в цій Міжнародній акції школярі району наголосили, що володіти рідною мовою це сучасно, це престижно, це модно! Українська мова варта того, щоб нею спілкувалися!

 

   

Школярі Великомихайлівського НВК урочисто відзначили День писемності та   долучилися до написання радіодиктанту  національної єдності.

         Цікаво й захоплююче пройшло свято до Дня писемності та української мови  у Великозименівській ЗОШ І ст.. Школярі разом з батьками були активними учасниками цікавих мовних конкурсів і розваг, тому що з любов’ю   та пошаною до рідної мови підготувала це свято вчителька початкових класів Чумак А.С.

 

У Великомихайлівській ЗОШ І-ІІІ ст.№2 свято підготували школярі 1-8 класів разом з учителями  української мови та літератури  Мединською Р.А., Семеновою Т.О. та Сахно Г.І.   

 

   У Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. разом з урочистим відкриттям  І етапу ХУІ Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. Учні  9-11 класів долучилися до написання радіодиктанту національної єдності.

    

У Новосавицькій  ЗОШ I- II ст. свято відбулося під гаслом  «Мово українська, гордосте моя!». Школярі ознайомилися  з історією виникнення письма та створення алфавіту, розповіли про Нестора Літописця, святих  Кирила та  Мефодія. Декламували вірші про рідну мову.  Виставку   «Ти наше диво калинове, чудова українська мова»  підготувала сільський бібліотекар Скавронік Л.В. Не залишився  байдужим на святі жоден із присутніх,  адже рідна мова стосується насамперед виховання людської особистості, виховання самоповаги, національної самосвідомості, без них не може бути справжнього, а не паперового патріотизму.  Свято підготувала вчителька української мови  Скавронік Світлана Володимирівна. 

  

День писемності в Кіровській  ЗОШ І-11 ст.   

  

Урочисто,   по-святковому  відбулося  відкриття І етапу конкурсу з української мови  імені Петра Яцика в Новоселівському НВК, який підготувала вчитель української мови Калафицька І.В. та музичний керівник Григорчук  М.І..  Лунали щирі й відверті вірші та пісні про рідну мову у виконанні ансамблю дівчат та учнів 5 класу.   Учениця 9 класу Степаненко Тетяна та Баляндра Катерина розповіли історію встановлення  Дня української писемності й мови, наголосили, що саме в цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика уже вшістнадцяте.  Учні 5-11 класів писали радіодиктант національної єдності. Школярі висловили свою любов до України та рідної мови.

  

День української писемності та мови в Полезненській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов традиційно святково. На лінійці діти декламували вірші українських поетів, інсценізували пісні.

Учні 7 – 11 класів підготували стінні газети. Тематика була різною: «Я люблю Україну!»,«Наша мова калинова», «9 листопада – День української писемності та мови», «О мово! Душа голосна України»,  « 9 листопада – День писемності».

Учні захищали свої роботи, наголошуючи, що мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значиме для людини:

                               Ти для мене любов і натхнення моє,

                               Ти і казка, і пісня чудова лірична,

                               Ти і душа, і правда, і мрія людська.

Школярі  брали участь у написанні диктанту на тему «Радіодиктанту національної єдності – 15 років». Цього ж дня в школі проводився І етап Конкурсу з української мови  імені Петра Яцика серед учнів 3 – 11 класів.

  

            9 листопада 2015 року в Слов’яносербському НВК  відбулося урочисте відкриття І етапу XVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.Двадцять два учні  3-11 класів взяли участь у написанні Конкурсу. Свято підготувала вчителька української мови Вороніна О.Г.

     

Переглядів: 626 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка