П`ятниця, 26.04.2024, 03:21
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 26 » Учні та педагоги Великомихайлівського району долучилися до акції з нагоди Дня вишиванки.
14:35
Учні та педагоги Великомихайлівського району долучилися до акції з нагоди Дня вишиванки.

З метою уславлення українських традицій в  загальноосвітніх навчальних закладах Великомихайлівського району проведено заходи з нагоди Дня вишиванки.

Напевно, нема в Україні дому, де б не було вишитого рушника, серветки  чи сорочки. Ці дорогі серцю речі передаються дітям, онукам, правнукам із покоління в покоління і свято зберігаються.

  

Візиткою дня була вишиванка і всі школи району  замайоріли різнобарв`ям кольорів української вишивки  та щирими посмішками.  

 «Чарівний світ вишиванки» - таку назву мали  виховні заходи, на яких  учні не тільки знайомились із історією української вишивки, а й систематизували свої знання про красу, духовну міць народу України та національних традицій.

                  «Україна моя вишивана !» -  під таким гаслом відбувалося свято вишиванки у 6 класі Петрівської ЗОШ І-ІІ ст.

Археологи стверджують , що на теренах України вишивка існує ще з часів трипільської  культури . Всі ці факти й з’ясовували учні 8 класу Петрівської ЗОШ І-ІІ ст. під час виховної години, присвяченої  Дню вишиванки.

 Але найяскравішим фінальним акордом свята стала Вишиванка  -  героїня дня, яку символічно піднесли на руках для всієї школи учасники флешмобу «Перлина України».

  

У Словяносербському НВК протягом Дня вишиванки було проведено наступні заходи:

-  парад вишиванок;

-  гра «Струмочок»;

 - танок «Подоляночка»;

- флешмоб;

- парад рушників;

-  рушник  єднання;

- перегляд відеороликів  «Історія української вишивки»;

- показ презентацій та цікаві розповіді про вишивку;

- конкурс української  пісні та розгадування кросвордів;

- бесіди у початкових класах «Вишиваночка» .

У Цебриківській ЗОШ І-ІІ ст. цього дня було організовано тематичну лінійку «Символи української вишиванки», загальношкільний флешмоб «Вишиванка  - гордість нашої нації» та відбулася урочиста хода вишиванок.

  

Цікавим та змістовним видався день і для учнів Кіровської ЗОШ І-ІІ ст. Про історію свята розповіла організатор школи Шугайло М.П. Діти прослухали розповідь вчителя про історичне минуле нашої Батьківщини. Розглянули малюнки із зображенням українських рушників, вишитих сорочок.   Читали вірші і співали пісні про Україну та її символи. Відгадували загадки, фотографувалися на згадку про таке гарне свято. На лінійці виступили із запальним танцем та порадували присутніх дев’ятикласники .

  

Великокомарівська шкільна родина з великим задоволенням одягає вишиванки і в будні, і у свята. Тому у цей день також із задоволенням долучилися до акції та провели різноманітні заходи.

У  Гребениківській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено заходи: «Вишиванка - символ Батьківщини, дзеркало народної душі», «Україно, одінь вишиванку, пригадай, як колись було».  А також учні та вчителі школи зробили загальношкільний флешмоб «Україна понад усе» .

  

Долучилися до акції також  учні і педагоги Великоплосківського НВК.

  

У Тростянецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів свято вишиванки  почалось з урочистої лінійки, яке продовжилось у Бабусиній світлиці, куди завітали всі учні школи та запрошені гості. Присутні на святі полинути в прекрасний світ народної вишивки,  дізналися   про наші традиції, обряди, культуру та історію.  Лунали пісні,  вірші  підготовлені учнями школи під керівництвом Шульгіної Г.Р.

 

Виставку українських рушників організовано і у Цибулівській ЗОШ І-ІІст. та проведено   концерт під назвою «А сорочка мамина біла- біла…». Протягом дня у школі лунали записи відомих  виконавців Тіни Кароль, Назарія Яремчука, Катерини Бужинської, Наталії Май,   та інші. Особливо сподобались школярам пісні у виконанні   Широкоступ Олександри «Мамина сорочка» та учнів 3 класу  «Бабусина сорочка».

  

Вся дружня шкільна родина Новоолександрівської ЗОШ І-ІІ ст. також стала учасником Всеукраїнської акції «День вишиванки». Зранку подвір’я школи замаяріло різнобарв’ям квітів та орнаментів на полотні. 

   Протягом дня було проведено багато заходів, спрямованих на виховання патріотизму в підростаючого покоління. Підсумком  став загальношкільний флешмоб, гаслом якого був обраний вислів «Підтримуємо традиції народу».   Всі учасники Дня вишиванки мали гарний настрій, були веселі та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили , добробуту, краси та оберегів.

  

Для Чапаєвської  ЗОШ І-ІІ ст. День вишиванки став незабутнім, цікавим та змістовним. Різноманітні ігри на свіжому повітрі, конкурси та флешмоб залишив у дитячих серцях гарні спогади та враження.

  

Закінчився День Вишиванки урочистою лінійкою та відзначенням класів- рекордсменів за кількістю учнів у вишиванках.  Рекордсменом став 2 клас.

  

 

 

Переглядів: 505 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка