Вівторок, 07.05.2024, 11:52
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 31 » Серпнева конференція педагогічних працівників району
21:25
Серпнева конференція педагогічних працівників району

     

27 серпня на базі Великомихайлівського НВК відділом освіти райдержадміністрації проведена розширена серпнева колегія керівників ЗНЗ району, в якій, окрім освітян, взяли участь народний депутат України О.С.Пресман, голова районної ради В.І.Гірін.

 З доповіддю «Сучасні тенденції розвитку освітньої галузі Великомихайлівщини» виступила начальник відділу освіти РДА Т.С.Толмачевська. Зокрема, Тетяна Семенівна акцентувала увагу присутніх  на загальному стані й перспективах розвитку освітянської галузі району, розповіла про досягнення та проблеми, що турбують педагогічних працівників та керівників закладів освіти, районну державну адміністрацію. Обговорення доповіді було незвичайним, а у формі кластеру. Керівники загальноосвітніх навчальних закладів, дошкільних і позашкільних НЗ наголошували на автономії закладів освіти (враховувалися за і проти), безперервності освіти, національно-патріотичному вихованню, якості і прозорості ринку освітніх послуг, впровадженню інклюзивного навчання, якісному інформаційно-комунікаційному просторі учасників освітнього процесу.  Психологічну паузу з колегами провела завідувачка районним методичним кабінетом Н.П.Лукіянчук.

   Щиро привітав педагогів з початком  нового навчального року депутат Верховної Ради О.С.Пресман. Просив передати вітання батькам і школярам, всім, хто брав участь у проекті «Канікули з Пресманом». Пообіцяв, що всі добрі справи, пов’язані з ім’ям Пресмана обов’язково продовжуватимуться, а ще  - зробити грандіозне свято до Дня учителя. У відповідь директори шкіл дякували Олександру Семеновичу за активну підтримку, розуміння і сонячне тепло душі.

 Поділився своїм баченням розвитку освіти в районі, у минулому теж вчитель і директор школи, а нині голова районної ради В.І.Гірін. Віталій Іванович наголосив на тому, що треба покращувати якість знань, адже чотири призера обласних олімпіад – це дуже низький показник для нашого району. Говорив він і про рейтинги, результати яких говорять самі за себе. Також він поінформував  присутніх про деякі моменти розширеного засідання Уряду за участю голів обласних державних адміністрацій, у якому взяв участь Міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

 Особливо щемливими хвилинами наради було нагородження. Спершу Подяками за багаторічну сумлінну працю, бурхливими оплесками стоячи, проводжали на пенсію заступника директора Перштовтраневої ЗОШ О.І.Христофорову, яка 55 (!) років віддала служінню на освітянській ниві, також з цієї посади пішла заступник директора Великомихайлівського НВК О.І.Хоптова. У Т.С.Толмачевської знайшлися винятково теплі слова про цих двох чудових жінок, філологів з багаторічним стажем, про їхню любов до професії, їхнє уміння віддавати серце дітям. А В.І.Гірін навіть запропонував ініціювати рішенням райради розробити і вручати медаль «За вірність професії». Також згідно наказу відділу освіти «Про підсумки перевірки підготовки закладів освіти району до початку нового 2015/2016 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період» Т.С.Толмачевська вручила Грамоти за якісну підготовку колективам Великокомарівської ЗОШ (К.І.Качуренко), Великомихайлівського НВК (Н.О.Кравченко), Великомихайлівської ЗОШ №2 (І.А.Мрачко), Великоплоськівського НВК (Т.В.Воронцова), Новоборисівської ЗОШ (В.І.Таранюк), Новоселівського НВК (Т.М.Борщавецька), Полєзненської ЗОШ (М.С.Вишняков), Новопетрівської ЗОШ (К.М.Лаптієнко), Цебриківської ЗОШ І-ІІІ ст. (С.П.Манько), Слов’яносербського НВК (В.А.Будковська), Першторавневої ЗОШ (Т.М.Ковба), Тростянецької ЗОШ (А.І.Воронцова), Соше-Острівської ЗОШ (О.В.Богдан), Великозименівської ЗОШ (А.С.Чумак), Кіровської ЗОШ (С.В.Свідовий), Стоянівської ЗОШ (З.І.Ізбаш), Новоолександрівської (Т.М.Бондаренко), Цебриківської ЗОШ І-ІІ ст. (Л.В.Пендиляк), Цибулівської ЗОШ (В.Х.Ткаченко), Чапаєвської ЗОШ (В.М.Іванова), а також колективи дитячих садків «Вербичка» (Н.М.Сауленко), «Сонечко» (Л.В.Ященко), «Веселка» (О.Г.Палій), «Теремок» (В.П.Юр’єва).

  Того ж дня відбулися і секційні засідання районних методичних об’єднань вчителів-предметників.

 Отже, підсумки підбито, завдання окреслено. Успішного навчального року вам, дорогі освітяни! 

  

Переглядів: 477 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка