Понеділок, 29.04.2024, 18:24
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 21 » Семінар-практикум вчителів природознавства
15:57
Семінар-практикум вчителів природознавства
     20 червня 2013 року в районному методичному кабінеті проведений семінар-практикум вчителів природознавства з проблеми: «  Діяльнісний та компетентнісний підходи як основа змісту загальноприродничого компоненту галузі «Природознавство» нового Держстандарту базової і повної загальної середньої освіти».

Семінар відкрила методист РМК природничих дисциплін Смольська К.М.,  яка звернула  увагу на  актуальність вибраної теми,зокрема пропедевтичного етапу природничої освіти, ознайомила  учасників семінару з планом та метою, а також зробила порівняльний аналіз чинного та нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. Методист звернула особливу увагу вчителів  на те, що новий Державний стандарт ґрунтується на засадах особистісно зорієнтованого, компетентнісного й  діяльнісного підходів, що реалізовані в освітніх галузях і відображені в результативних складових змісту базової та повної загальної середньої освіти. При цьому особистісно зорієнтований підхід до навчання забезпечує гармонійний розвиток академічних, соціокультурних, соціально-психологічних та інших здібностей педагога і учнів. Компетентнісний підхід сприяє формуванню ключових і предметних компетентностей.

Перед учасниками семінару виступила  вчителька Полезненської ЗОШ І-ІІІ ступенів Цуркан О.І., яка зробила порівняльний аналіз нової програми з природознавства з програмою 2005 року , а також з програмою початкової школи , дала методичні поради щодо планування роботи в цьому навчальному році. На завершення семінару методист РМК Смольська К.М. провела методичний практикум:  «Проектування заходів щодо реалізації змісту загальноприродничого компоненту  Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти:
  - розробка та презентація групових проектів;
  - створення узагальненої моделі дій щодо методичного супроводу реалізації змісту загальної       
    освіти».






 

 

 

Переглядів: 763 | Додав: zarafshan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка