Понеділок, 29.04.2024, 14:12
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 21 » Семінар «Основи здоров’я»
15:55
Семінар «Основи здоров’я»

   13 червня 2013 року на базі Великомихайлівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» відбувся семінар для вчителів , що викладають « Основи здоров’я» . Тема семінару «Особистісно зорієнтований і компетентнісний підходи як основа змісту освітньої галузі «Здоров’я і фізична культура»». Під час семінару  учасники зробили порівняльний аналіз чинного та нового Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. Методист РМК Смольська К.М. звернула  особливу увагу вчителів  на те, щосучасна молодь в умовах  інформаційного суспільства має не лише оперувати власними знаннями, а й «бути готовою змінюватися та пристосовуватись до нових потреб ринку праці, оперувати й управляти інформацією, активно діяти, швидко приймати рішення, навчатися упродовж життя». Однією з обов’язкових умов, за яких молода людина може здійснювати зазначене є здоров’я. Новий Державний стандарт ґрунтується на засадах особистісно зорієнтованого, компетентнісногота діяльнісного підходів, що реалізовані в освітніх галузях і відображені в результативних складових змісту базової і повної загальної середньої освіти. При цьому особистісно зорієнтований підхід до навчання забезпечує гармонійний розвиток академічних, соціокультурних, соціально-психологічних та інших здібностей педагога й учнів. Компетентнісний підхід сприяє формуванню ключових і предметних компетентностей.
Інтегрований предмет «Основи здоров’я» передбачає розвиток здоров'язбережувальної компетентності шляхом набуття учнями навичок збереження, зміцнення, використання здоров'я та дбайливого ставлення до нього.
Під час методичного практикуму вчителі спроектували методичний супровід реалізації змісту сучасного уроку з позиції здоров’язбереження. 



Переглядів: 449 | Додав: zarafshan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка