П`ятниця, 26.04.2024, 02:14
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 27 » Районний семінар учителів української мови в Цебриківській ЗОШ 1-111 ступенів
18:02
Районний семінар учителів української мови в Цебриківській ЗОШ 1-111 ступенів

     23 лютого 2017 року на базі Цебриківської ЗОШ 1-111 ступенів відбувся семінар учителів української мови та літератури на тему «Формування ключових компетентностей на уроках української мови та літератури з використанням інноваційних технологій».

 

Зміст освіти заснований на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві. Завдання сучасної освіти - це виховання компетентної особистості. А вчитель – це транслятор нових ідей у педагогіці, провідник дитини у сучасний світ. Завдання, які сьогодні стоять перед сучасним педагогом, підготувати компетентного випускника школи, освіченого українця, всебічно розвиненого, відповідального громадянина і патріота, здатного до інновацій. Таке завдання поставлено і перед учителями української мови та літератури ЗНЗ району.  Розпочали семінар з мотиваційної вправи «Оголошення», яку провела методист РМК Сахно Г.І. Вчителі активно занурилися в роботу, презентуючи себе як компетентного педагога. Далі обговорили Концепцію Л.Гриневич «Нова українська школа» та сутність ключових освітніх компетентностей. Вчителі відвідали показовий урок української мови в 10 класі "Лексико-граматичні можливості синонімів", який підготувала вчитель української мови та літератури Олена Миколаївна Євчук. Це сучасний урок української мови, який був пройнятий духом патріотизму, глибокою шаною до Героїв Небесної Сотні, любов΄ю до України, рідної мови. Такі уроки, дійсно, формують особистість.

Олена Миколаївна провела також майстер-клас «Формування комунікативної компетентності на уроках словесності з використанням інноваційних форм роботи». А її учень 9 класу Мініч Іван представив скрайбінг-презентацію «Плугатар пісенної ниви», яку присвятив Анатолію Авдієвському, онуком якого є сам Іван. Це спільна робота вчителя української мови та літератури Євчук О.М. і учня 9 класу Івана Мініча, яка посіла призове місце в обласному конкурсі учнівської творчості. Такий вид презентації - одна з форм проектної діяльності учнів на уроках словесності та в позаурочний час.

Роботу творчої групи «Метод проектів як засіб формування ключових компетентностей на уроках української мови та літератури» показала Волкова О.Є, вчителька Великоплосківського НВК, вона жі її керівник. Це перше спільне напрацювання творчої групи вчителів району.

Семінар закінчився піснею «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору Верьовки, дерегентом якого був Великий Українець, Плугатар пісенної ниви Анатолій Авдієвський.

              

 

 

Переглядів: 434 | Додав: SGalina | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка