П`ятниця, 26.04.2024, 05:46
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 9 » Районний семінар учителів англійської мови в Цебриківській ЗОШ 1-111 ступенів
11:06
Районний семінар учителів англійської мови в Цебриківській ЗОШ 1-111 ступенів

2 березня на базі Цебриківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар для вчителів англійської мови на тему «Формування комунікативної компетенції учнів на уроках англійської мови з використанням інтерактивних технологій».

Метою семінару є ознайомлення та використання інтерактивних технологій в освітньому процесі та презентація досвіду роботи вчителя іноземної мови Цебриківської ЗОШ 1-111 ступенів Кравченко Алли.Леонідівни.

Семінар розпочала методист РМК Сахно Галина Іванівна, яка ознайомила вчителів із сучасними вимогами в сфері освіти та викладанні іноземної, акцентувала увагу присутніх на важливості використання інтерактивних технологій на уроках англійської мови для формування комунікативних компетенцій учнів початкової та старшої школи. Застосування елементів інтерактивних технологій дає змогу зацікавити як молодших, так і старших школярів у вивченні іноземної мови, як засобу спілкування. В методиці існує близько 200 інтерактивних технік, проте найбільш вживаними є такі: душ думок ( мозковий штурм, brainstorm), асоціативний кущ ( spidergram, mind map), мікрофон ( microphone), ажурна пилка (jigsaw reading), акваріум ( aquarium), карусель ( inside-outside circle),акваріум ( aquarium), карусель ( inside-outside circle). З досвідом використання вищезазначених методик учасників семінару ознайомила вчитель англійської мови Цебриківської ЗОШ 1-111 ступенів Катречко А.Л., деякі з них вона презентувала: brainstorm, microphone, inside-outsidecircle, aquarium. Всі присутні мали можливість взяти участь в діловій грі з практичного застосування даних методик разо з методистом Галиною Іванівною, а під час майстер-класу, який провела Алла Леонідівна, відчути себе учнями й у такий спосіб переконатися у доречності та ефективності їх використання. Упродовж роботи майстер-класу панувала творча й доброзичлива атмосфера, що об’єднала вчителів-однодумців, сповнених бажанням професійного зростання та самовдосконалення.

Учасники семінару відвідали показовий урок Кравченко Алли Леонідівни, вчителя 1 категорії, у 3 класіз теми «Fruits and vegetables». Учні були захоплені уроком і стали його активними співучасниками. Викладач вміло використовувала інтерактивні технології під час пояснення та закріплення нової лексики. Після знайомства з новими словами, учні спілкувалися в групах, описуючи свої улюблені овочі та фрукти, створювали свої міні-проекти, із захопленням бігли до інтерактивної дошки виконувати необхідні завдання. Дружелюбна атмосфера уроку настільки захопили учнів, що вони не звертали уваги на числених гостей , активно відповідали на запитання , почуваючись впевненими у своїх знаннях. А нагорода за роботу на уроці була дуже приємною і несподіваною – кошик смачних фруктів!

 

Учасники семінару познайомились також із випускницею школи, її гордістю , учасницею обласних олімпіад з іноземної мови Калитою Катериною. Учениця на високому рівні представила англійською мовою презентацію «Great Britain» та провела міні- опитування вчителів. Достойна підростає зміна!

Підвела підсумок семінару методист районного відділу освіти Сахно Галина Іванівна. Разом з учителями сформувала модель сучасного педагога іноземної мови, який готуватиме майбутнього випускника : особистісь,патріот, новатор.

Слова подяки й позитивні відгуки учителів про семінар підтвердили його продуктивність.

 

 

Переглядів: 356 | Додав: SGalina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка