П`ятниця, 26.04.2024, 15:13
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 29

Улюблена Богом перлина
Для всіх українців одна —
Козацька моя Україна,
Хлібів золотих сторона.
Негодами лютими бита,
Віками ти йшла до мети,
Тобі в небі зорею світити,
І волю, і долю знайти          

Сонячного жовтневого дня в Великоплосківській ЗОШ І-ІІ ст. відбулося святкування Дня Українського козацтва. Учні 6 класу в гарному українському вбранні розповіли присутнім про історію виникнення українського козацтва, розказали  як проходив день козака на Січі, чим вони займалися, які страви куштували, як тренувалися. Діти поділилися на курені і для них почалися веселі змагання. 2 команди дівчаток-козачок та 2 команди хлопчиків-козачків захопила  хвиля  азарту. Приємним завершенням свята став смачний куліш, приготовлений  на святковому вогнищі. 

... Читати далі »

Переглядів: 626 | Додав: zarafshan | Дата: 29.10.2014 | Коментарі (0)

З любов’ю та шаною до Великого Кобзаря, учні 10 класу разом з класним керівником Мельниченко Л.С. підготували захід, присвячений 200-річчю Тараса Шевченка. Людмила Сергіївна розповіла школярам багато цікавих фактів з біографії поета й прекрасного художника. Юнаки і дівчата мали змогу переглянути презентацію  й відеофільм про життєвий і творчий шлях Шевченка. На уроці учні декламували вірші Кобзаря, виконували пісні  на слова Т.Шевченка: «Заповіт», «Тополя», «Бандуристе, орле сизий». Школярі переглянули  картини Шевченка й написали листа Великому Кобзареві. Учні щиро дякували за культурний спадок та  його творчість.

Минають роки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Поета – вічне і живе. Вивчаймо його твори й виконуймо його заповіти, які залишив Великий українець:

Свою Україну любіть,

Любіть її… Во время люте,

... Читати далі »

Переглядів: 549 | Додав: zarafshan | Дата: 29.10.2014 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка