Субота, 20.04.2024, 11:19
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 8 » З Днем Перемоги!
12:24
З Днем Перемоги!

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні.

      У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги. Все менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки і опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати. Схилімо в пошані перед ними голови, побажаймо міцного здоров'я, подаруймо їм радість спілкування і душевної теплоти.

      Територія України стала ареною найзапеклішого збройного протиборства двох могутніх держав. Буквально кожен клаптик її землі переораний бомбами, снарядами, перекопаний солдатськими лопатами, рясно политий кров'ю. Тут відбувалися найжорстокіші битви війни і загинуло чи не найбільше бійців та командирів.

       На долю України та її народу випали нечувані страждання і жертви. Окупанти винищили 3,9 млн. мирних жителів і до 1,4 млн. військовополонених, а 2,4 млн. молодих найбільш працездатних українців вивезли на примусові роботи до Німеччини. Багато з них там і загинули. На руїни перетворилися 714 міст і селищ міського типу, понад 28 тис. сіл, 215 з яких розділили трагічну долю білоруської Хатині.

      Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за мир. Але, хто б міг подумати, що сьогодні, через 70 років, війна знову вторгнеться в наше сьогодення. Бойові дії точаться нині на Сході України, своє життя віддають солдати, гинуть ні в чому не повинні мирні мешканці, серед них і діти, зруйновані цілі села, мікрорайони, стогне від вибухів донбаська земля. Ми і на цей раз щиро віримо у нашу перемогу. Свято прагнемо, аби якнайскоріше закінчилося кровопролиття і нові борці за нашу незалежність, в тому числі й наші земляки скоріше поверталися до рідних домівок, до праці на рідній землі. Хочемо, аби наша вільна українська земля знову радувала нас щедрим колосом, а чисте, мирне небо – сонячними погожими днями, рясним, своєчасним дощем.

        З Днем Перемоги, дорогі земляки!

Переглядів: 545 | Додав: cimbal | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка