Четвер, 25.04.2024, 00:54
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 15 » Вклонімося і мертвим, і живим
09:02
Вклонімося і мертвим, і живим

День Перемоги! Свято довгождане!

Над нами синь прозора, весняна.

І віддає весь світ героям шану,

В цей світлий день скінчилася війна!

Ратний подвиг батьків, дідів і прадідів у Великій світовій війні ніколи не може бути забутим. Його не можуть зменшити ані десятиріччя, ані суспільні зміни.

Кожна людина зберігає в пам'яті момент свого життя, який здається їй другим народженням, переломом у всій подальшій долі. Війна живе в душах, переживших її такими спогадами, що вони ніколи не зможуть забути цю війну,  тривалістю 1418 днів і ночей.

 Багато років пройшло з часів Великої Вітчизняної війни, виросли нові покоління з тих пір, але пам’ять про війну залишається у наших серцях, тому що неможливо забути ту біль і страждання, що випали на долю наших дідів та прадідів, бабусь та прабабусь, як неможливо оживити загиблих у боях чи померлих від голоду під час найстрашнішої війни.

     

Нажаль, на території Новоолександрівської сільської ради  не залишилося людей, які не тільки на власні очі бачили весь жах цієї війни, але й самі брали участь у боях на фронтах жорстокої битви, у партизанських загонах.  Ці люди боролися, не шкодуючи ні сил, ні життя, і відстояли мир для нас.

З нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни у Новоолександрівській ЗОШ І-ІІ ступенів з 5 по 8 травня проводилися виховні заходи, метою яких було формування в дітей громадського почуття, гідності, належності до українського народу та його історії; розширити знання дітей про Велику світову війну, виховувати повагу до людей старшого покоління.

            П’ятого і шостого травня з учнями початкових і середніх класів проводився флешмоб «Квітка пам’яті» з одночасним виготовленням  червоних маків як офіційного символу пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії, символу відзначення Дня  пам’яті та примирення і Дня Перемоги. Сьомого травня відбувся виховний захід «Рідний край де ми живем, Україною зовем!», під час якого всіма учнями школи виконувався Державний Гімн України і йшла мова про символи нашої держави: Прапор і Герб.  Восьмого травня на І уроці класними керівниками були проведені виховні години: 1 клас «Збережемо пам’ять про подвиг» (вчитель Саінсус Х.В.), 2 клас «Велика Перемога» (вчитель Мерзлюк А.Г.), 3 клас «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» (вчитель Олійник Л.Г.), 4 клас «Пам’ять вічно жива» (вчитель Затуливітер С.С.), 5 клас «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» (вчитель Бєлая А.С.), 7,9 класи «Вклонімося і мертвим, і живим!» (вчителі Рябушенко О.С. і Тюхтій С.І.),8 клас «Герої живуть доти, доки про них пам’ятають» (вчитель Степанова Л.П.).

О 10 годині відбулася святкова лінійка «Пам’ятаємо. Перемагаємо», на яку були запрошені батьки учасників АТО Талпи Івана Анатолійовича та Кулінки Олександра Олександровича.  Директор школи Бондаренко Т.М. висловила щиру подяку  Талпі М.Ф.,  Талпі А.Я. , Кулінці Л.Г., Кулінці О.Г. за виховання своїх дітей, які стали мужніми захисниками нашої Батьківщини.  Дев’ятого травня відбулося покладання квітів до могили невідомого солдата.

     

Переглядів: 531 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка