Четвер, 18.04.2024, 23:38
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 5 » Відзначення Дня Гідності та Свободи в закладах освіти Великомихайлівського району
16:00
Відзначення Дня Гідності та Свободи в закладах освіти Великомихайлівського району

  

Існують дати, які спорушують людей переосмислювати все своє життя. Частіше вони стають історичними. Але є дати, які не можна забувати. Бо це зрада. Зрада пам’яті. Однією з таких дат стала дата Дня Гідності та Свободи. Бо її не можна забути. Заради сотен скалічених людських доль.

Сьогодні Україна переживає тяжкі випробування. Знову гинуть молоді і сильні, вірні сини України. Боляче стискається серце від того, що наша ненька-Україна знову страждає. І кожен з нас бажає одного, щоб над нашою рідною країною було мирне небо, безмежне і високе! І кожен міг здійснити свій злет у вільній, щасливий, квітучій державі, яку ми щиро любимо та якою безмежно пишаємося!

   

У Великоплосківському НВК проведено Тиждень памяті Небесної сотні. Цій трагічній сторінці українського народу були присвячені класні години, виставка малюнків, підготовлені книжкові виставки. Класними керівниками проведено виховні години з даної тематики. Учні та вчителі вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

З метою відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи в Слов’яносербському НВК було проведено ряд заходів, спрямованих на вшанування патріотизму та мужності людей, які вступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси, європейський вибір нашої держави. Для учнів всіх класів в актовій залі школи було проведено урочисту лінійку, присутні мали можливість переглянути презентацій та відео «Революція гідності». Класними керівниками проведені виховні години з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

У Великоплосківській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся загальношкільний захід «Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячуємо!»

Для присутніх учнів та вчителів було підготовлено літературно-музичну програму, перегляд відео про події на Майдані Гідності та про Небесну Сотню. В залі пролунали пісні «Біля тополі калина», «Небесна Сотня» Н. Май, «Мамо, не плач» Т. Роз, а також гімн загиблих патріотів «Пливе кача». Героїв,які віддали своє життя за світле майбутнє України, було вшановано хвилиною мовчання.

   

21 листопада класним керівником Воробіївської ЗОШ І-ІІ ступенів Лаговською Н.С. та учнями 5 класу проведено позакласний захід під гаслом «Україна – країна нескорених». Діти ознайомилися з історією виникнення свята, розглянули поняття «гідність» і «свобода». Молодь з надією дивиться в майбутнє, щиро вболіваючи за рідну Батьківщину. Патріотично налаштована молодь, на голубах-листівках, написала свої побажання миру,злагоди, добробуту, процвітання рідній Україні.

Учні 4 класу разом з класним керівником Держулою Г.І. провели виховну годину «Герої не вмирають». В пам'ять про ті події діти запалили свічку памʼяті .

21 листопада у Вишневській школі членами учнівського самоврядування під керівництвом педагога-організатора Шугайло М.П. було проведено захід у вигляді «круглого столу», приурочений Дню Гідності та Свободи. Учням 8-9 класів продемонстрували презентацію « 21 листопада – День Гідності та Свободи». Учні вшанували пам’ять загиблих захисників України хвилиною мовчання.

   

Люди, які захищають нашу Вітчизну-герої. Є такі і в селі Мигаї, які були випускниками школи- це – герої нашого часу: Станчев Петро, Семчишин Олександр ,ТерновикТарас, Боянський Олександр, Козаков Олег, Малафєєв Віталій, який загинув у зоні АТО.

З нагоди ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ в школі була проведена лінійка-реквієм. Під звуки Гімну України на екрані монітору відображаються події Революції ГІДНОСТІ.

Цього дня учасник антитерористичної операції Петро СТАНЧЕВ, який був запрошений на урочистості, розповів учням про захист блокпосту Карлівка (26 км від Донецька) і про те жахіття ,що йому довелось пережити.

  • цього дня були проведені виховні години -зустрічі з нашим сільським героєм-водієм-механіком 2 С 1. Учні 6-го і 8-го класів запросили Петра Станчева, щоб висловити йому свою вдячність за мирне небо над головою, за спокійний сон і за змогу навчатися .

В Першотравневій ЗОШ відбулась лінійка для учнів 1-11 класів. Ведучі, учні 10-11 класів, презентували відео «Україна», прозвучав Гімн України, учні читали вірш про Україну.

Презентація «Євромайдан – 2014» не залишила байдужим жодного учня.

На фоні скрипки хвилиною мовчання вшанували борців за свободу, цілісність і єдність держави.

Учитель історії Варбанець Л.В. в завершальному слові підвела підсумки заходу і побажала учням пам’ятати героїв, які боролися за майбутнє України, героїв Небесної Сотні і наголосила, що збереження миру – є наша головна мета.

Протягом листопада 2017 року педагоги- організатори та класні керівники організували та провели наступні заходи:

Уроки мужності «Боротьба не за щастя вже навіть іде – за життя»; «Обличчя майдану»; «Нас надія веде, нас ідея веде за свободу для рідного краю».

  • години: «Казала мати берегти себе…»; «Небесна сотня. Прапор. Чорна Стрічка»; «Україна - це територія гідності і свободи»; «Скажи своє слово про Україну».

   

З 21 по 24 листопада 2017 року на базі Соше-Острівської школи було проведено ряд заходів приурочених до Дня Гідності і Свободи України. Проведено тематичну лінійку націлену на вшанування подвигу, мужності, стійкості, відданості, патріотизму громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 – лютому 2014 р.р. Класними керівниками проведено виховні години:5 клас – «Герої не вмирають» (кл. кер. Козак О.М.)

6 клас – « Україна – країна не скоренних» ( кл. кер. Мисько О.В.)

8 клас – « Україна гідна свободи» ( кл. кер. Кравченко В.В.)

9 клас – « Революція гідності, охрещена кров’ю» ( кл. кер. Сікора О.С.)

Було проведено конкурс малюнків серед учнів 1-9 класів.

  

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору у Цебриківській школі І-ІІІ ст. було проведено такі заходи : виховні години «Наш дух не зламати, свободу не вбити» (8-Б кл.), «Герої на вмирають» (5 кл), виставка літератури в бібліотеці «Герої України», конкурс малюнків «Ми – діти України»( 5-6 кл.), конкурс учнівських презентацій «Ми пам’ятаємо героїв Небесної сотні»(9-10 кл.), виховна година «На столі свіча догорала» (11кл.), проведено загальношкільну лінійку - реквієм «День Гідності і Свободи в Україні» по вшануванню Пам’яті героїв України та жертв Голодомору (10 кл.).

В святково прибраній залі Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ст. зібрались діти вбрані в українські національні костюми, вчителі вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули під час бойових дій в зоні АТО.

Учні 7 класу та класний керівник Полякова З.Л підготували виступ «Герої не вмирають…..Просто йдуть..». Учні читали вірші, підготували презентацію

« Україна та її сучасні герої». Пам`яті загиблим на Майдані і в зоні АТО була присвячена хвилина мовчання. Також було показано відеоролик « Білі лебеді у небесах…».

Такі заходи допомагають прищеплювати любов до Батьківщини, виховувати патріотичну свідомість, розвивати бажання стати гідними громадянами України.

 

 

Переглядів: 449 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка