П`ятниця, 29.03.2024, 08:25
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 22 » Відзначчення Дня миру в загальноосвітніх навчальних закладах Великомихайлівського району
10:27
Відзначчення Дня миру в загальноосвітніх навчальних закладах Великомихайлівського району

Мир на землі — це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ,
Мир на землі — це дім і мама, й тато,
Й любові стільки — просто через край!

Найбільше у світі щастя для кожної людини – це мир на планеті, спокій в кожній домівці, щаслива усмішка дитини.

Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру. Це свято, яке змушає всіх задуматися над завтрашнім майбутнім та зробити свій внесок заради миру і спокою на Землі.

Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. До святкування щороку долучаються учні ЗНЗ Великомихайлівського району.

У Тростянецькій ЗОШ І-ІІІ ст. свято розпочалося дзвоном Миру,під час якого учні виконували чуйні й зворушливі пісні, декламували вірші та стали активними учасниками акцій «Мир у твоїх руках», «Журавель миру», виготовляли паперові долоньки та журавликів, писали на них побажання й дарували один одному. Школярі стали активними учасниками флешмобу, вони створили композицію голуба, як символ миру.

Згадуючи про дітей, які проживають на території східних областей України, діти щиро співчували своїм одноліткам, які вже впродовж тривалого часу позбавлені щасливої миті дитинства, пом’янули усіх загиблих у воєнних конфліктах хвилиною мовчання .

Учні Цебриківської загальноосвітньої школи також долучилися до акції «Голуб Миру». Школярі читали вірші про мир, малювали малюнки, провели загальношкільну лінійку «Ми за мир». Пресцентром школи було взято інтервʼю в учнів 10 класу на тему «Що для мене є мир», а класними керівниками було проведено виховні години .

   

«Хай завжди буде МИР!» - так розпочався урок Миру в Мигаївській школі. Кожен учень бажав один одному лише одного – МИРУ в УКРАЇНІ!

Хвилиною мовчання пом’янули також всіх воїнів Другої світової війни та учасників АТО й, зокрема, місцевих захисників, які віддали найдорожче – своє життя заради світлого майбутнього прийдешнього покоління.

У цей день лунали пісні та вірші про мирне життя, дружбу між народами, доброту. Учні на імпровізованих паперових долонях писали учасникам АТО побажання ВІРИ, НАДІЇ, ЛЮБОВІ та радісно запустили синьо-жовті кульки в сонячну небесну величінь і дзвінко виконували пісню «Хай завжди буде МИР!».

   

У Новоборисівській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов флешмоб «За мирне небо над Україною». Діти вишикувалися на подвір’ї школи словом «МИР» та відобразили прапор України, як символ прагнення всіх дітей нашої держави до миру. Протягом тижня всі учні з 1 по 11 класи взяли участь у акції «Голуб миру», вони виготовляли паперові голуби, прикрашали ними свої класи й подарували рідним і близьким.

Нещодавно стартував Олімпійський тиждень в ЗОШ с.Полішпакове. Аж ось і його фініш. Юні спортсмени присвятили спортивний велопробіг Тижню МИРУ!!! Всі учасники з честю подолали пробіг за маршрутом: школа - село Козакове - школа.!!! 

  • Активними учасниками були учні 4 класу. Школярі зобразили голуба Миру на своїх малюнках, склали правила мирного співіснування. Кожен написав свої побажання на символічних паперових голубах, щоб вітер надії поніс їх далеко-далеко. І куди б вони не потрапили, хто б не прочитав їх побажання, усі відчули, що в цій школі діти бажають миру й злагоди всій планеті Земля .

У Вишневській ЗОШ І-ІІ ст. класоводами 1- 4 класів та вихователем підготовчої групи проведено виховні години, присвячені Дню МИРУ. Учні та вихованці ознайомилися з історією заснування цього свята, виготовили паперових голубів, малювали малюнки, присвячені Дню МИРУ. Педагогом- організатором Кривошеїною А.М. проведена святкова лінійка. На урочистостях учні школи із закликом « Ми за мир!» запустили голубів із побажаннями миру та злагоди кожній людині на планеті Земля.

    

На засіданні учнівського самоврядування учні Великоплосківського НВК запропонували провести заходи в початковій та старшій школі. Задумано – здійснено. Завзято учні взялися до роботи. Результати було побачено на обличчях дітей у День миру.

Цікавим різноманіттям шкільного життя для учнів 1-4 класів було створено « Дерево миру», на якому вони зав’язували різнокольорові стрічки із побажанням миру, здоров’я, злагоди та взаємоповаги для всіх жителів Землі. Коли злетить осіннє листя, « Дерево миру» буде нагадувати учням про це свято. Надалі учні провели конкурс малюнків на асфальті « МИ – за мир».

  • на першому поверсі школи запустили паперових голубів. На святковій лінійці директор школи Воронцова Т.В. привітала учнів зі святом, а старшокласники розповіли про важливість вирішення конфлікту через мирний діалог, виконали пісні про мир та щасливе дитинство. А запальний масовий флешмоб яскраво завершив виступ учнів. 

Міжнародний День миру святкували учні Новоолександрівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Проведено виставку малюнків «Мир очима дітей» та малюнку на асфальті, взяли участь у акціях «Напиши листа захиснику України», «Подаруй голуба»,проведено виховні години, уроки Миру, майстер – клас. 

    

Щиро, весело та емоційно святкували День миру учні Великозименівської ЗОШ І ст. на чолі із своїми вчителями- наставниками.     

Шкільна родина Цебриківської ЗОШ І-ІІ ступенів відзначає День миру      

 

Переглядів: 519 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка