Четвер, 25.04.2024, 20:08
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 22 » Відбувся семінар з національно-патріотичного виховання!
11:40
Відбувся семінар з національно-патріотичного виховання!

20 січня 2015 року на базі Великомихайлівського НВК відбувся семінар- практикум для заступників директорів з виховної роботи й педагогів-організаторів на тему «Національно-патріотичне виховання як складова формування життєвих цінностей учнів » . Метою його проведення є питання національно-патріотичного виховання в освітніх закладах району, визначення ефективних форм і методів виховного впливу, вироблення рекомендацій щодо формування в підростаючого покоління патріотичної свідомості, пошани до Батьківщини, її минулого й сьогодення.

На початку семінару  методист РМК відділу освіти Тилкова Оксана Андріївна ознайомила присутніх з нормативно-правовою базою щодо організації та проведення національно-патріотичного виховання в ЗНЗ району й обговорила методичні рекомендації  щодо забезпечення  цього напрямку виховання.

Учасники семінару взяли участь у тренінгу, який провели психологи Великомихайлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Семенова Тетяна Олександрівна й Тростянецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Загорська Лада Борисівна.  Вони розпочали роботу мозковим штурмом «Патріотизм – це…», організували роботу  в группах щодо  визначення мети й завдань національно-патріотичного виховання.

Дуже емоційно сприйняли учасники семінару проведення акції «Голуб Миру»,  кожен висловив свої побажання й  бачення майбутнього  України.

У ході проведення вправи «Моя Батьківщина-Україна» появилися чудові рядки поезії, яку  написали самі учасники семінару :

Україно моя мила!

Ти синів своїх зростила,

Щоб жили тобі на славу,

Прославляючи державу,

Щоб летіли в небо синє

Пісні ніжні солов’їні,

Щоб сміялись завжди діти

І цвіли у луках квіти.

 Завершився семінар майстер-класом, який підготувала  керівник гуртка БДЮТ  Медвідь Любов Дмитрівна. Як досвідчений майстер, вона навчила присутніх робити ляльку - мотанку й розповіла про значення цього оберегу для подорожуючих і тих, хто вирушає в далеку дорогу.  Кожен  учасник  залишив собі на згаду виконані власноруч ляльки-мотанки,  а також цікаві, практичні вправи щодо виховання патріотичних почуттів в учнівської молоді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 914 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка