Четвер, 25.04.2024, 01:02
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Вересень » 17 » Відбувся семінар-тренінг для класних керівників 5 класу
16:03
Відбувся семінар-тренінг для класних керівників 5 класу

12 вересня 2013 року на базі відділу освіти Великомихайлівської  райдержадміністрації відбувся спільний семінар практичних психологів, соціальних педагогів та класних керівників 5-х класів на тему: «Психолого -педагогічний супровід процесу адаптації учнів 5-х класів до нових умов навчання. Планування виховної роботи класних керівників». Розпочала семінар методист відділу освіти Тилкова О.А.  Оксана Андріївна звернула увагу на планування  виховної роботи класними керівниками, яке повинно  здійснюватися  відповідно до основного документу , програми виховної роботи «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України»  затвердженої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України 31.10.2011 року №1243. Також методист опрацювала з  учасниками семінару  лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 24.05.2013 року №1/9-368 «Про організацію навчально- виховного процесу у 5-х класах», зупинилася на загальних методичних рекомендаціях щодо подолання труднощів адаптаційного періоду учнів 5-х класів.  Адже адаптація дитини до навчання в середній школі відбувається не одразу. Це досить тривалий процес, пов’язаний зі значним навантаженням на всі системи організму.

«Період адаптації в 5 класі є одним із найважчих періодів шкільного навчання. Це обумовлено сукупністю тих змістовних змін, що відбуваються у шкільному середовищі і внутрішньому світі дитини» -наголосила психолог Полезненської ЗОШ І-ІІІ ст. Барабаш О.П..  У ході семінару психолог Олена Павлівна  ознайомила присутніх  зі складовими адаптації, дезадаптації, роздала пам'ятки вчителям, які допоможуть подолати труднощі  виховної роботи у шкільних колективах.




 «Співпраця класного керівника із батьками» -  такою була тема доповіді  психолога  Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лаврінової В.М.  Вікторія Миколаївна також підготувала для кожного  учасника семінару буклети «Роль батьків у адаптації учнів до нових умов навчання в середній школі».

З метою психолого-педагогічного аналізу труднощів та проблем, які виникають у період адаптації     учнів 5-х класів, координації дій всього педагогічного колективу та  обміну досвідом,  Тилкова Оксана Андріївна провела ряд практичних вправ.  У ході семінару учасники мали можливість обмінятися думками, поділитися досвідом роботи, визначитися із основними завданнями та напрямками  виховної роботи з класом,  підготувати рекомендації для всіх учасників навчально-виховного процесу з проблемних моментів адаптації.

На завершення семінару, з метою  усвідомлення свого місця у формуванні дитячої особистості, психологом Полезненської ЗОШ І-ІІІ ст. Оленою Павлівною Барабаш було проведено вправу на релаксацію «Занедбаний сад».

Переглядів: 1031 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка