Вівторок, 19.03.2024, 07:01
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 15 » Відбулося районне методичне об'єднання вчителів української мови
22:30
Відбулося районне методичне об'єднання вчителів української мови

     

  9 грудня на базі Новопетрівської ЗОШ І – ІІІ ступенів пройшов ІІ (районний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Одночасно вчителі  української мови та літератури зібралися на чергове засідання РМО, щоб розглянути нагальні питання методики викладання предмету. Адже одним із завдань методичної роботи на сучасному етапі є активізація творчих здібностей учителів. Творчий характер закладений у самій суті професії педагога. До творчості вчителя спонукає й сьогоднішній  учень — розвинена й нестандартна особистість, вимоглива до свого наставника.                      Отже, успіх навчально-виховного процесу залежить від того, чи відмовиться педагог від стереотипів минулих часів, чи готовий він будувати стосунки з учнями на принципах гуманізму. Дійсність вимагає позбутися звичних установок, шукати нові форми спілкування з учнями.   

  Один із таких підходів — застосування інноваційних технологій організації навчально-виховного процесу, впровадження інтегрованих елементів комп'ютерних знань. Тому тема районного методичного об’єднання невипадкова «Вплив інноваційних методик на формування в учнів мовленнєвої і читацької культури, комунікативної та літературної компетенцій на уроках української мови та літератури».

 

  На початку засідання методист РМК Сахно Г.І. звернулася до присутніх з привітальним словом, у якому наголосила на самобутності українців, закликала вивчати й шанувати рідну мову,  традиції, виховувати патріотично налаштовану молодь. Адже саме від цього залежить майбутнє нашої держави.

Основне завдання, що ставили перед собою, готуючись до засідання, - познайомити вчителів із новітніми формами і методами навчання, що активізують розумову діяльність учнів, сприяють підвищенню в них інтересу до вивчення мови та літератури. Детально опрацювали особливості методу проектів як засобу формування ключових компетентностей учнів на уроках української мови та літератури. Керівник РМО Калафицька І.В. проаналізувала сучасні мультимедійні уроки: урок-презентація, урок-створення скрайбінгу, веб-квест, урок-екранізація роману(створення буктрейлеру).

Побували вчителі й  у ролі учнів. Сахно Г.І. провела майстер-клас « Особливості аналізу ліричного твору» - створення кадрів кінофільму до поезії В. Підпалого «Запросини» (українська література, 8 клас). Аналіз ліричних творів дається дітям нелегко. Такий вид роботи допомагає проаналізувати поезію нестандартно: за допомогою малюнків, асоціацій, використання аналогій, символів.

        Недарма ж ще К.Ушинський сказав: «Учитель живе доти, доки вчиться, тільки- но він перестає вчитися, у ньому помирає вчитель».

   

 

 

 

 

 

Переглядів: 486 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка