Вівторок, 23.04.2024, 19:01
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 9 » Урочистості в Кіровській ЗОШ 1-11 ступенів
16:23
Урочистості в Кіровській ЗОШ 1-11 ступенів

9 листопада в День української писемності та мови в Кіровській ЗОШ І-ІІ ступенів  відбулося урочисте відкриття ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика– відомого мецената, який і започаткував цей турнір мовознавців. Конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Цього дня наші школярі 7-9 класів  також долучилася до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Писали диктант  разом з директором школи  Свідовим С.В. і вчителями. Обнявко Л.А. наголосила, що найголовнішим є не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою, а важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Свято розпочався зі вступного слова вчителя української мови та літератури Громової Т.Д., яка привітала усіх присутніх з початком  першого етапу. Ведучі урочистого відкриття, учні 7-9 класів Гончар Олександр, Маруняк Анна, Гапчук Ірина та Мереуца Андрій  познайомили учнів з життєвим шляхом мецената Петра Яцика, історією українського книговидання. Лунали пісні та віршовані рядки про рідну мову у виконанні 5-6 класів. 

Після урочистого відкриття, бажаючі стали учасниками інтелектуальної гри «Кращий знавець рідної мови». Ці учні показали свою самостійність, креативність мислення та здібності в усному мовленні, поглянули на історію свого народу, збагнули роль рідної мови в утвердженні української державності. 
Володіти українською мовою, знати її історію – це обов’язок кожного українця!

Всі учасники інтелектуальної гри отримали грамоти. Переможцем гри стала учениця 8 класу Маруняк Анна, яка була нагороджена дипломом 1 ступеня.

      

Переглядів: 404 | Додав: SGalina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка