Четвер, 25.04.2024, 05:42
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Урочисті заходи у Великоплосківському НВК
10:15
Урочисті заходи у Великоплосківському НВК

Традиційно у Великоплосківському НВК 9 листопада,  у Деньукраїнської писемності та мови, було проведено урочисте свято під гаслом «Слова…У вас мудрість вічна і любов живаСвято розпочалося Державним Гімном України.

Ведучі ознайомили з історією створення свята , конкурсів та відзначили  роль мови в утвердженні української державності. Цікаві міні-доповіді із висвітленням історіїс тановлення української писемності від Київської Русі і до часів ІванаКотляревського представили учні 11 класу- Пашкан Олександр та Жильцов Валентин . Вони розповіли про життя Кирила та Мефодія ,які є «творцями слов'янського письма» і повідомили про два різновиди старосло'вянських писемних знаків: кирилицю та глаголицю. Учениці 7 класу-Блінова Марія, Жук Оксана, Колеснікова Наталія та Перстньова Тетяна  декламували вірші про красу і багатство української мови.Дівчатка прагнули переконати глядачів, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину. Адже для нас українська мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собіна родну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбниц юзагальнолюдської культури.

Учні 6 класу розповіли про тяжку боротьбу української мови, яка мужньо знесла і витерпіла наругу наймогутніших царських сатрапів та шляхетсько-панських посіпак, про найважчі роки заборони в культурній та освітній діяльності України.

Учитель української мови та літкратури познайомила школярів з конкурсами, які проходитимуть в школі.

У День української писемності та мови школярі  приєдналися до щорічного спецпроекту «XVII Радіодиктант національної єдності». Учнями 10-11 класів було написано радіодиктант національної єдності «Наші пісні».


Бібліотекар Гребенщікова Ніна Іванівна у читальній залі підготувала ілюстративну книжкову виставку«Наша пісня, наша дума не вмре, не загине». Були представлені художні твори, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.
Сила слова безмежна! Воно здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця. Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

 

Переглядів: 318 | Додав: SGalina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка