П`ятниця, 19.04.2024, 19:32
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 9 » Урочисте відкриття конкурсів у Полезненській ЗОШ
12:04
Урочисте відкриття конкурсів у Полезненській ЗОШ

   9 листопада в Полезненській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося свято української писемності та мови “Безмежна сила слова”, присвячене відкриттю ХVІІ  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості “Об′єднаймося ж, брати мої!”

     Сьогодні українська мова - не  лише одна із важливих ланок української державної ідентичності. У сучасному світі українська мова – це мова нескореної нації, котра в потоках крові та жертв допомагає відстоювати зі зброєю в руках свою гідність і незалежність.

    Учасники цих конкурсів  плекають рідне слово, вболівають за нього,  пізнають  за допомогою слова світ,  відкривають таємничість і складність різних  наук.

   Ведучими урочистого відкриття стали учні 8 класу Лук′янова Анастасія  та  Карпов Євген.

    Традиційно згадували засновника конкурсу - Петра Яцика, мецената, відомого своїм вагомим внеском  у розвиток українознавства на Заході та в Україні. Було наголошено, що Міжнародний конкурс має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

     Піднесений настрій створили учні 6-8 класів із музичною композицією “Мріє, не зрадь!”, вокальні композиції у виконанні  ансамблю “Смерічка”.

                   

Переглядів: 350 | Додав: SGalina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка