П`ятниця, 19.04.2024, 13:29
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 15 » У Великоплосківському НВК відбувся семінар
15:25
У Великоплосківському НВК відбувся семінар

Все, що несподівано змінює наше життя, - не випадковість. Воно - у нас самих і чекає лише зовнішнього приводу для вираження дією. Якщо Ви не захочете здiйснювати  змiни, я гарантую, що з'явиться хтось, хто зробить це за вас.   (Джек Уелч)

  На сучасному етапі розвитку суспільства, на шляху інтеграції України до Європейського простору, переході до ринкової економіки, що характеризується стрімким зростанням обсягу наукової інформації і високоінтелектуальними технологіями виробництва, демократичне суспільство вимагає від школи значних змін у підготовці школярів до життя.

   Нова українська школа повинна  ефективно допомагати школяреві розкрити та розвинути особистісний потенціал, сформувати стійкі компетентності, що необхідні при досягненні життєвого  успіху.

   13 грудня 2017 року  у Великоплосківському НВК було проведено один із циклу запланованих практичних семінарів для вчителів на  тему «Шляхи реалізації наскрізних ліній ключових компетентностей».

  Заступник директора з  навчально-виховної роботи  Семидєтнова Н.В. розпочала семінар словами Дістервега: «Не в кількості знань полягає освіта, а в повному розумінні  й  майстерному  застосуванні  в  житті  всього  того,  що  знаєш».

    Під час проведення семінару вчителі переконалися в тому, що саме формування в учнів необхідних компетентностей повинно подолати прірву між освітою і вимогами сучасного життя.

      Працюючи разом із учителями над проблемою реалізації наскрізної лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток»,  вчитель трудового навчання Карпова І.І. провела  майстер-клас з виготовлення органайзерів  технікою декупажу з пакетів  від соку. Вчителі активно та з  цікавістю  переконувалися в тому, що іноді предметам відходів можна надавати другого шансу на життя, тим самим формуючи в учнів ощадне та бережливе відношення до природних ресурсів, чистоти довкілля.

    Учитель хімії Крецу О.П. провела практичне заняття із вчителями, яке сприяє реалізації змістової лінії «Громадянська відповідальність». Працюючи в командах, вчителі провели аналіз запропонованого проблемного питання  зі сфери досягнень вітчизняної хімічної науки та склали з цього приводу лист-звернення до президента України.

    Учителі Воронцова Т.В., Пастухова С.П., Батуріна Г.В., Батурін П.Г. поділилися власним досвідом щодо реалізації наскрізних ліній, зробили акцент на тому, що головною метою сучасного вчителя стає формування в учнів уміння бачити й застосовувати академічні знання в реальному житті.

  У ході семінарського заняття, творчої роботи в командах, під час  жвавого спілкування із колегами, обміну досвідом, ідеями  педагогічний  колектив дійшов висновку, що «Учитель нового покоління – це найбільший  виклик реформи».

                   

 

Переглядів: 822 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка