Субота, 20.04.2024, 12:39
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 3 » У Великомихайлівському районі відбувся Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».
15:10
У Великомихайлівському районі відбувся Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».

Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек сприяв реалізації основних пріоритетів Нової української школи, зокрема, формування в учнів уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя.

У загальноосвітніх навчальних закладах Великомихайліського району бібліотечні працівники із класними керівниками та учнями проводили запис в читачі учнів початкової школи, години тихого читання, конкурси малюнків, вікторини, інтегровані виховні години, бібліотечні уроки, майстер-клас з виготовлення закладини в книжку й книжок-малюнків, акції «Подаруй книгу», зорієнтованих на формування в учнів практичних навичок дбайливого ставлення до свого здоров’я, популяризація літератури про здоров’я та здоровий спосіб життя

З початком місячника шкільних бібліотек у Полішпаківській ЗОШ І-ІІ ст. (бібліотекар Салій М.В.) стартувала акція «Подаруй книгу бібліотеці». Школярі поповнили бібліотечний фонд своїми улюбленими книгами. А героїв з прочитаних творів діти відобразили в малюнках, які охоче презентували під час конкурсу малюнків «Мій улюблений герой», Бібліотека провела ряд бібліотечних уроків, зокрема для учнів 4 класу «Як створюється книга» та для п’ятикласників – «Як берегти книгу». Діти відкрили для себе світ нових знань, виявили бажання не тільки пізнавати нове через читання літератури, а й берегти книгу – джерело знань.

Працівники бібліотек заохочували дітей до перегляду та створення власних буктрейлерів про важливість духовного, психічного, соціального та фізичного здоровя людини, толерантність і терпимість до людей з особливими потребами. Бібліотекарем Гребенщиковою Н.І. підготовлений та розповсюдженно рекомендаційний список і література, що інформують про нову літературу та актуальні статті, присвячені популяризації здорового способу життя (Великоплосківський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок»);

У Першотравневій ЗОШ І-ІІІ ст. був організований флешмоб «Здоровим бути модно, стильно і красиво» (бібліотекар Васильчук Н.Д. педагог-організатор Шемеленець І.М.), а у Цебриківській ЗОШ І-ІІ ст. флешмоб пройшов під гаслом - «Рухова активність – здоровий спосіб життя» (бібліотекар Даниляк О.С.).

У Новоборисівській ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Муравська К.С.) була організована зустріч соціального працівника Зверєвої І. О. на тему «Алкоголь і підліток» з учнями 7-их класів. Виготовлено буклет «Твоє здоров’я – це твоє благополуччя» з учнями 8-их класів. З учнями 9-х класів проведені бесіда та виготовлення агітаційного плакату «Рабство - алкоголь та паління» .

Надовго запам’ятають цікаві заходи учні Слов’яносербського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – дитячий садок» (бібліотекар Черниш О.С.). Учні 2 класу під час екскурсії взнали, що «Найцікавіше місце в школі» - це бібліотека. Для учнів середньої ланки організовані перегляд відео «Охоронці здоров’я» і літературно-музична композиція «Здоровий спосіб життя».

Для учнів 6-9 класів Вишневської ЗОШ І-ІІ ступенів (бібліотекар Громова Т.Д.) проведено інформаційний брифінг «Геть паління! Ми – здорове покоління».

Для молодших школярів – учнів початкової школи району, проведено конкурс малюнків «Я обираю здоров’я», «Здоров’я сьогодні і на все життя».

У бібліотеках оформленні тематичні полиці: «Здоровий спосіб життя – хворобам нема вороття», «Мандрівка на планету Здоров’я»;

Учні Цебриківської ЗОШ І-ІІІ ст. стали ініціаторами фотоконкурсу «Молодь обирає здоров’я», учнів початкових класів запросили на книжковий пікнік «Читання – це здоров’я!» (бібліотекар Дебілєнєва А.В.).

У Тростянецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів заходи проводили шкільний бібліотекар Привалова В.І.,вчитель основ здоров’я Тростянецької ЗОШ І – ІІІ ступенів Знакован І.І. та сілький бібліотекар Гатенюк І.І. Протягом місяця в кожному класі проведено бібліотечні уроки з тем: « Скажемо СНІДу НІ!», «Твоє майбутнє в твоїх руках», «Час бути здоровим», тренінги, ігри під гаслом «Я обираю здоровий спосіб життя», які були спрямовані на виховання в свідомості учнів пропагування здорового способу життя та поглиблення знань учнів про шкідливість впливу алкогольних та тютюнових виробів на їхнє здоров’я та знання з остереження небезпечних хвороб.

Активними учасниками Місячника шкільних бібіліотек стали учні Воробіївської ЗОШ І-ІІ ступенів (бібіотекар Шалай Л.В.) і Соше-Острівської ЗОШ І-ІІІ ст. (бібліотекар Загородня В.В.).

Під час проведення підсумків місячника в закладах загальної середньої освіти Великомихайлівського району відбулося відзначення кращих читачів бібліотеки, які долучилися до організації та проведення місячника.

               

Переглядів: 418 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка