П`ятниця, 19.04.2024, 13:40
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Грудень » 19 » Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти Великомихайлівського району
10:35
Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти Великомихайлівського району

 

З 1950 року 10 грудня відзначається як День прав людини. Указом Презедента України від 08.12.2008 року №1149 започатковано Всеукраїнський тиждень права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
З 04 по 10 грудня 2017 року в закладах загальної середньої освіти Великомихайлівського району активно проводився  вже традиційний Всеукраїнський тиждень права.
З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури всі заклади освіти району проводили різноманітні заходи, до участі в яких залучалися органи учнівського самоврядування, служби у справах дітей, представники прикордонної служби.
Тиждень розпочався 04 грудня проведенням Всеукраїнського уроку «Права людини». До цього уроку школи підготували тематичні газети, стіннівки, у бібліотеках — книжкові виставки літератури правового змісту.
Протягом тижня у закладах освіти проходили різноманітні конкурси, ігри інформаційного, освітнього та виховного характеру на правову тематику; було організовано перегляд фільму «Торгівля людьми» та проведення правового тренінгу «Як не стати жертвою злочину». Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.
Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі. І якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень. Основна ж спрямованість держави – охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб.
    Завершився тиждень нагородженням  переможців вікторин та конкурсів.

    Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства.

    Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів та застосуванню  їх  в повсякденному житті.

              

Переглядів: 841 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка