Четвер, 25.04.2024, 11:46
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » Тиждень миру
10:52
Тиждень миру

                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                          Хай буде мир віднині  і довіку!

Хай буде мир й замовкнуть війни злі.

І сльози щастя на своїх обличчях

                                                                                                                                                                Відчують всміхнені усюди матері.

 

Міжнародний день миру (англ. International Day of Peace) був заснований у 1981 році Організацією Об'єднаних Націй як щорічне свято відмови від насильства й припинення вогню в глобальному масштабі.

Щороку 21 вересня люди в різних куточках земної кулі так чи інакше віддають данину миру. Це свято покликане змусити людей не тільки задуматися, але й зробити що-небудь заради миру.

    

До відзначення Тижня Миру активно долучились  загальноосвітні навчальні заклади Великомихайлівського району. В рамках проведення Тижня в кожній школі відбулися різноманітні заходи, об’єднані  спільною метою - привернути увагу до питань збереження миру в Україні та  усьому світі. Це загальношкільні тематичні лінійки «Мир на землі»,  виховні години у класах «Мир на планеті – щастя всім дітям», конкурс малюнку на асфальті «Діти України за мир», зустріч старшокласників з учасниками АТО, відкритий мікрофон «Мир – це… (устами дитини), акції «Напиши  листа солдату» та «Малюнки для солдатів», а також акція "Голуб миру", для якої діти виготовляли паперових голубів, прикрашали ними школи та дарували їх рідним і знайомим. Дитячі листи, сувеніри та малюнки будуть передані в зону АТО.

В рамках тижня учні Новоборисівської  школи провели флешмоб «Серце для України». Діти у національних вишиванках утворили на подвір’ї  школи велике серце, символічно віддаючи свої серця рідній країні.

  

Усі заходи мали на меті привернути увагу підростаючого покоління до проблеми миру в світі, і, насамперед, у нашій країні; донести до дітей важливість поняття «мир» і «злагода», необхідність дотримання принципів добра, свободи, гуманності, поваги та толерантності. Адже тільки в мирній державі накопичуються її багатства, розвивається культура, зберігаються духовні цінності. Тільки в державі, де панує мир, спокій, злагода, зміцнюється економіка, зростає добробут людей, з молодого покоління формуються справжні громадяни незалежної держави. Адже саме молоде покоління являє собою майбутнє й може забезпечити подальший її розвиток.

  

Переглядів: 698 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка