Четвер, 25.04.2024, 23:40
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 27 » Технологія проведення сучасного уроку «Основ здоров’я»
15:27
Технологія проведення сучасного уроку «Основ здоров’я»

Сьогодення вимагає переведення сучасного освітнього процесу на технологічний рівень, активізації пошуку та застосування перспективних інноваційних педагогічних технологій, спрямованих  на розвиток і саморозвиток особистості, плекання людини як творця і проектувальника свого життя. Саме тому 19 вересня для вчителів основ здоровя було проведено семінар на тему  «Технологія проведення сучасного уроку «Основ здоровя»». Під час семінару увага вчителів була сконцентрована на класифікації технологій, критерії оцінки якості педагогічних технологій.

    Найважливішим завданням сучасної шкільної освіти є формування мотивації до збереження та зміцнення здоровя людини. Саме вирішення  цього завдання покладено на новий інтегрований курс «Основи здоров’я», який за своїм змістом об’єднує питання здоровя та безпеки життєдіяльності на основі діяльнісного підходу. На уроках з основ здоров’я слід використовувати        інтерактивні методи навчання, що базуються на активній участі самих учнів у процесі набуття знань.





Для того, щоб поближче познайомитись з методикою використання інтерактивних технологій на уроках з основ здоров’я, учасникам семінару було запропоновано декілька вправ з використанням елементів тренінгу:  «Презентація свого «Я»», «Подорож у творче дитинство», «Взаємодія».

    Цікавим та ефективним методом роботи також є «рольова гра», яка подобається як учням так і вчителям. Учасникам семінару було запропоновано рольову гру « Як сказати НІ»  , під час якої необхідно було обіграти такі ситуації:

  Ситуація 1. Дівчина пропонує своїй подрузі спробувати покурити  цигарку. Вона настійливо доводить, що це круто, модно та ніхто про це не дізнається.

  Ситуація 2. Хлопець настійливо пропонує  знайомому піти до його друзів і зробити татуювання.

  Ситуація 3. Юнак прийшов у гості до свого друга, побачив, що його батьків нема вдома. Починає пропонувати понюхати клей.

  Ситуація 4. Дві дівчинки прийшли на день народження, та одна пропонує іншій випити алкогольний напій, щоб підняти настрій.

    По закінчені семінару,  всі учасники мали змогу висловити свої враження , зауваження та побажання.


Переглядів: 1477 | Додав: zarafshan | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка