Середа, 24.04.2024, 01:05
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 21 » Школярі Великомихайлівщини у День вишиванки
15:12
Школярі Великомихайлівщини у День вишиванки

  Веселково-патріотичним флеш-мобом підтримали Всеукраїнську акцію до Дня вишиванки школярі Великомихайлівського району. Дрес-кодом дня був наш національний одяг, і всі школи замайоріли різнобарвними візерунками української вишивки.

   

 Яких тільки орнаментів та візерунків ми не побачили! Виконані у різних техніках,  традиційні й адаптовані! Всі були надзвичайно яскраві та гарні.  В акції взяли участь не лише учні, а й учителі та працівники шкіл. Протягом дня в навчальних закладах району було проведено безліч виховних заходів з даної тематики: урочисті лінійки,  класні виховні години. Шквал позитивних емоцій викликав у місцевих жителів флеш-моб учнів Першотравневої ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Ковба Т.М.). З прапором України, з полотнищем у формі вишиванки, урочисто-святково, барвисто-квітуче, з патріотичними піснями й гаслами крокувала вся школа на чолі з директором Т.М.Франко центральною вулицею села. У багатьох першотравневців на очах були сльози радості й гордості за патріотичні почуття, які плекає загальноосвітній заклад в душах юного українського покоління. Неординарне яскраве дійство розгорнулося у цей святковий день  на подвір’ї Новопетрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Лаптієнко Т.М.). Учні 1-11 класів разом з учителями провели флеш-моб, а щоб засвідчити свою патріотичну позицію, виклали слово МИР, яке поступово змінилося на велике серце – безмежної любові кожного учасника урочистого дійства до України.

Цікавим  свято вишиванки було і в Кіровській ЗОШ (директор Свідовий С.В.). У холі школи учнями та їх класними керівниками була створена справжня виставка української народної вишивки та вишиванки.

Не менш цікаво та  захоплююче цей день відзначили школярі Великомихайлівського НВК, Новоселівського НВК, Новоборисівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Великокомарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Слов’яносербського НВК та інших шкіл.

Проведення такого свята на Великомихайлівщині продемонструвало, що школярі навчальних закладів району разом зі своїми наставниками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження і пропагування культури, звичаїв й традицій свого народу. До ніг неньки-України поклали вони віночки, сплетені з безмежної любові й гордості за свою націю.  

                      

Переглядів: 668 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка