П`ятниця, 19.04.2024, 17:54
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 22 » Семінар вчителів природничого циклу
15:56
Семінар вчителів природничого циклу

Семінар вчителів природничого циклу

      16 березня  2016 року на базі районного методичного кабінету відбувся практичний семінар з елементами тренінгу для вчителів природничого циклу на тему «Сучасний урок. Шляхи підвищення його ефективності», який підготувала і провела методист РМК Смольська К.М. Тема актуальна, особливо в наш час, коли суспільство потребує компетентних  випускників  шкіл.

     Сучасний урок – це така форма організації взаємодії вчителя й учнів, яка визначає не тільки способи діяльності викладання та пов’язаною з нею діяльністю навчання, а й характер спілкування вчителя й учня. Така спільна діяльність розглядається, як їх співробітництво, спрямоване на формування знань, умінь і навичок учнів на уроці, а також їх духовних потреб, відношень,  ціннісних орієнтацій.

     Гарна школа починається з уроку. Від нього залежить усе: культура, доброзичливість у взаєминах між учнями, вчителями і батьками. Час вносить корективи в структуру й типологію уроку, в методи і засоби навчання, однак авторитет самого заняття настільки високий і міцний, що не підлягає сумнівам навіть найсміливіших критиків. Саме тому під час семінару було розглянуто правила моделювання уроку, визначено найважливіші аспекти сучасного уроку. Попрацювавши в групах, учасники семінару представили міні проекти на задані теми:

  • чинники, які впливають на ефективність сучасного уроку;
  • аспекти ефективності уроку, які залежать від учня;
  • аспекти ефективності уроку, які залежать від вчителя.

    З метою  підвищення професійної компетентності педагогів з питань педагогічних технологій, методів, прийомів та засобів навчання  методист Смольська К.М. провела методичний практикум.

    На завершення зустрічі  учасникам  було запропоновано інтерактивну вправу   «Займи позицію»  для  з’ясування  їх  ставлення  до теми семінару. 

Переглядів: 498 | Додав: bibikluda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка