Четвер, 25.04.2024, 21:18
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 10 » Семінар вчителів математики
12:22
Семінар вчителів математики

10 березня 2016 року на базі РМК Великомихайлівської РДА відбувся семінар вчителів математики  "Формування математичної компетентності в контексті реалізації Держстандарту  базової і повної середньої освіти".

Методист РМК відідлу освіти Ободовська Д.П. ознайомила присутніх із планом проведення семінару. Діна Павлівна провела вправу на знайомство "Сонце успіху", по завершенні якої учасники семінару зробили висновок, що компетентний вчитель має певні риси характеру, притаманні кожному із присутніх.  

У ході семінару була презентована педагогічна модель роботи вчительки  математики Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Александрук Тетяни Сергіївни. Головне завдання вчителя  – розвиток здібностей і навичок учнів, підвищення престижу знань, формування математичних компетентностей, вміле використання набутих в процесі навчання вмінь і практичних навичок у повсякденному житті. Вчитель повинен знайти шлях до особистості учнів через звернення до їх життєвого досвіду, через підбір завдань прикладного змісту, що викликає інтерес учнів до предмета, формує у них певні компетентності.

Під час виконання вправи "Джерело знань", розділившись на групи учасники семінару порівняли поняття  "компетенція" та "компетентність", "компетентна людина" та "компетентний вчитель".

Серед головних чинників, що зможуть суттєво впливати на підвищення рівня знань учнів з математики є саме фахова компетентність вчителя. Вітчизняний та зарубіжний досвід викладання математики свідчить про необхідність змінювати форми і методи викладання. Такою була основна думка виступу вчительки Петрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мардар С.С., яка познайомила присутніх з розділом математики -орігаметрією. Було проведено практичне завдання з розвязування задач на побудову за допомогою орігаметрії.

  

Переглядів: 647 | Додав: cimbal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка