Середа, 24.04.2024, 21:55
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Лютий » 14 » Семінар вчителів фізики
11:21
Семінар вчителів фізики

10 лютого  2017 року в  приміщені відділу освіти Великомихайлівської районної державної адміністрації відбувся районний семінар вчителів фізики з проблеми  «Сучасний педагог – сучасна освіта ».
    За новим Державним стандартом освіти ключовою фігурою Нової школи є вчитель, оскільки якість освіти не може бути вище якості вчителів, які працюють в школі. Для реалізації нового стандарту потрібен Новий учитель – творчий, незалежний, конкурентоспроможний, різнобічний, культурний, морально й духовно розвинений, людина, яка любить свою роботу і своїх вихованців, особистість, яка близька до ідеалу.
    На початку семінару методистом  РМК відділу освіти Смольською К.М. було запропоновано вчителям побудувати так зване колесо життя, щоб підвищити мотивацію активної участі в роботі семінару.  Під час виконання вправи кожен для себе визначив найбільш ефективні аспекти та сфери життєдіяльності,  які потрібно удосконалити. 
      Учитель - ключова фігура, яка  здатна забезпечити розвиток творчої природи кожної дитини,  для цього кожен учитель повинен мати високий інтелект, глибокі знання свого предмета, емоційну зрілість,  здатність сприймати іншу людину,  як особистість,  з її правом на свою точку зору.

  

     Об’єднавшись у групи, учасники семінару відбирали цінності , які притаманні сучасному вчителю. Ознайомившись з точкою зору учнів з даного питання, вчителі отримали інформацію для роздумів. 
        
     Кожна людина має свій стиль роботи. Тож і в учительській діяльності вирізняються різні стилі. Кожна група вчителів  отримала завдання: змоделювати і презентувати педагогічні ситуації вчителя - експерта, вчителя - зірки, вчителя - фасилітатора. Обговоривши наробки, учителі дійшли висновку, що  успішний учитель має бути «шерпою» (провідником) в передачі знань та поєднувати в собі вищеназвані стилі роботи.
     Під час виконання вправ «Який ви актор», «Визначте свій творчий потенціал» учителі мали можливість визначити свою життєву позицію.      
   Інтерес до особистості вчителя – це засіб активізації інтересу до предмета. Образ педагога мусить надихати. Як би не був професійно підготовлений учитель, він просто зобов'язаний постійно вдосконалювати свої особистісні якості, створюючи таким чином власний імідж.                                                 
   Керівник районного методичного об’єднання вчителів Батуріна Г.В. звернула увагу присутніх  на імідж сучасного вчителя та запропонувала виготовити колаж.
  
  На завершення семінару вчителі переглянули мультфільм «Сучасний учитель»

Переглядів: 499 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка