Четвер, 25.04.2024, 00:38
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 18 » Семінар керівників ШМО класних керівників, працівників психологічної служби
16:11
Семінар керівників ШМО класних керівників, працівників психологічної служби

16 березня 2017 році на базі Великомихайлівського районного відділу освіти проведено семінар для керівників ШМО класних керівників та працівників психологічної служби з теми «Формування мотивації учнів до навчальної діяльності».

  

Навчання – це провідна діяльність. Будь – яка діяльність здійснюється під впливом певних спонукань, які налаштовують особистості до активності. Сукупність спонукань утворює мотиваційну сферу особистості, куди входять потреби, інтереси, переконання, ідеали, уявлення про себе, цінність орієнтації.

  

Методист РМК Тилкова О.А. розпочала семінар вправою «Знайомство», під час якої кожен учасник семінару назвав своє ім’я й справу, яку йому вдається виконувати найкраще. Присутні розповіли чому саме їм до вподоби ця робота. Також визначилися, що спонукає людей до мотивації та які фактори впливають чи перешкоджають їй. Методист наголосила, що мотивація до навчання – одна із головних умов реалізації навчально – виховного процесу. Вона не тільки сприяє розвитку інтелекту, але є рушійною силою удосконалення особистості в цілому.

Психолог В.Плосківського НВК Пастухова С.П. ознайомила присутніх з видами мотивів, групами, на які вони поділяються за змістом. Провела ряд практичних вправ: «Долоні», «Самий мотивований учень», «Ефект Зейгарник». Учасники семінару працювали в групах та розробляли рекомендації для вчителів початкових і старших класів щодо створення ситуації успіху у формуванні навчальної мотивації учнів , визначилися з методами й шляхами мотивації навчальної діяльності на уроках.

  

Дійшли висновку , що потрібно мотивувати учнів, залучаючи їх до різних видів навчальної роботи, використовуючи інноваційні технології.

Світлана Павлівна Пастухова розробила рекомендації з відповідної теми й поділилася буклетами із колегами.

 

Переглядів: 373 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка