Четвер, 25.04.2024, 05:30
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 2 » Районний семінар-практикум вчителів української мови та літератури
12:16
Районний семінар-практикум вчителів української мови та літератури

25 лютого  2016 року на базі  Великоплосківського НВК «Загальноосвітня школа I-III ступенів –дитячий садок» відбувся районний  семінар-практикум для вчителів української мови та літератури з теми: «Національно-патріотичне виховання на уроках словесності».   У роботі семінару взяли участь методист РМК  Сахно Галина Іванівна й учителі  української мови та літератури загальноосвітніх навчальних закладів району.

  
   Методист районного методичного кабінету  Сахно Г.І .нетрадиційно розпочала семінар  притчею про вчителя, налаштовуючи вчителів на творчу роботу . У вигляді діалогу повела розмову про національно-патріотичне виховання на уроках української мови та літератури й позакласній роботі. Галина Іванівна  наголосила на тому, що  становлення української державності, побудова громадянського суспільства, інтеграція України у світове та європейське співтовариство передбачають орієнтацію на Людину, її духовну культуру й визначають основні напрями  навчально-виховної роботи з молоддю та модернізацією навчально-виховного процесу, а  ідеалом виховання виступає різнобічно й гармонійно розвинений національно свідомий, високоосвічений, життєво компетентний громадянин, здатний до саморозвитку та самовдосконалення. Саме тому національно-патріотичне виховання  є провідним у навчально-виховному процесі. А одним із головних завдань вчителя є формування в школярів національної гідності й гордості за свою землю, народ, Батьківщину, усвідомлювати себе представниками державної нації, носіями незалежності, державності та шукати шляхи й засоби глибокого засвоєння програмового матеріалу і формування  в учнів високої національної свідомості . Галина Іванівна, як учитель,  поділилася досвідом щодо патріотичного виховання на уроках словесності.

       

Учасники семінару відвідали урок  літератури рідного краю  в 11 класі «Я імені твого не назову. Краса і велич кохання в поезіях Г.А.Могильницької» , який підготувала  Волкова Олена Єлисеївна . Учитель показала можливості проведення сучасного уроку літератури рідного краю шляхом використання нових форм та методів навчання, вміло розвивала пізнавальну діяльність учнів,  налаштовуючи їх на успішний результат.    Урок літератури рідного краю був  яскравим прикладом національно-патріотичного виховання .

Вчителька поділилася досвідом роботи з теми «Використання краєзнавчого матеріалу на уроках української мови та літератури» , провела майстер-клас.  

        

 Після обговорення уроку Калафицька Ірина Володимирівна, вчитель української мови Новоселівського НВК, провела заняття з елементами тренінгу «Які навички формує сучасна школа в ХХІ столітті? Портрет сучасного вчителя». Кожен учасник формулював та висловлював свою думку.

Галина Іванівна  провела засідання круглого столу «Активне навчання на уроках словесності".   На завершення семінару всі учасники семінару поділилися своїми враженнями.

     

 

Переглядів: 691 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка