П`ятниця, 29.03.2024, 03:23
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 27 » Районний семінар керівників ШМО вчителів гуманітарного циклу
17:20
Районний семінар керівників ШМО вчителів гуманітарного циклу

   У сучасному змісті освіти успіх інноваційних змін у першу чергу залежить від учителя, його творчого потенціалу, готовності до безперервної освіти, здібності до гнучкого соціально-педагогічного мислення, гуманістичної спрямованості особистості. Важливу роль у забезпеченні позитивних змін в системі освіти має вирішити удосконалення професійної компетентності педагогічних кадрів та підвищення їх наукового і загальнокультурного рівня. Удосконалення рівня професійної компетентності – один із основних напрямків реформування освіти. Тому саме цьому питанню присвячено районний семінар керівників ШМО учителів гуманітарного циклу «Діяльність шкільного методичного об΄єднання як засіб формування професійної компетентності педагога», який підготувала методист районного відділу освіти Сахно Галина Іванівна. Семінар  відбувся 26 вересня 2017 року на базі Великомихайлівського НВК.

   

Вправа «Знайомство» створила доброзичливу, невимушену атмосферу для роботи й дала можливість з’ясувати особистісні риси і професійні якості учасників семінару й налаштувала на роботу. Активно працювали в групах керівники шкільних методичних об΄єднань. Вони готували інформацію з відповідних тем, називали особисті якості сучасного педагога, визначали основні показники педагогічної компетентності вчителя та ключові компоненти компетентності вчителя, елементи педагогічної майстерності учителя, створили модель вчителя- майстра, визначали мету та завдання роботи ШМО,обговорювали нестандартні форми роботи ШМО та інноваційні зміни в освіті,.

 

«Використання технології веб-квесту в методичній роботі»- став наступнім у семінарі. Методист РМК Сахно Г.І. ознайомила з інноваційною формою роботи з педагогічними кадрами, з питань формування інноваційної грамотності та культури педагогів. Адже використання ІКТ виводить організацію методичної роботи з учителями на новий, більш ефективний рівень, що відповідно позитивно впливає на навчально-виховний процес навчальних закладів і сприяє постійному творчому зростанню вчителів.

 

Далі керівники ШМО Цебриківської ЗОШ 1-111 ступенів Євчук О.М. та Цебриківської ЗОШ 1-11 ст. Анастасієнко Т.М. , Великоаплосківського НВК Волкова О.Є. поділилися досвідом своєї роботи. На завершення семінару вчитель Новоборисівської ЗОШ 1-111 ступенів Шаповалова Тетяна Анатоліївна зачитала 13 цікавих фраз , яких треба уникати вчителю на уроці.

  

Переглядів: 446 | Додав: SGalina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка