П`ятниця, 29.03.2024, 15:59
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 27 » Проведено семінар-практикум «Психологічна готовність вчителів до ефективної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами»
13:34
Проведено семінар-практикум «Психологічна готовність вчителів до ефективної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами»

25 жовня 2017 року на базі відділу освіти Великомихайлівської РДА проведено семінар-практикум «Психологічна готовність вчителів до ефективної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами» для керівників ШМО класних керівників, психологів, соціальних педагогів району.

    

Семінар проводився з метою підвищення рівня психологічної компетентності педагогів щодо ефективної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами, сприянню розуміння учасниками особистої від­повідальності за організацію індивідуального на­вчання в школі, практичного напрацювання з учасниками тренінгу пропозицій щодо ефективної роботи з даною категорією дітей.

   

Методист РМК Тилкова Оксана Андріївна, яка проводила семінар, почала з повідомлення про право забезпечення на освіту дітей з особливими освітніми потребами, наголосила на першочергові завдання, які постають перед педагогічними працівниками для реалізації інклюзивної освіти, а безпосередньо зверталася увага щодо готовності вчителів до ефективної роботи з дітьми даної категорії. Методист зосередила увагу присутніх на тому, що заклади освіти мають бути відкритими для всіх дітей, незалежно від їхніх фізичних, інтелектуальних, соціальних, емоційних, мовних чи інших особливостей. Педагогам необхідно знаходити шляхи, які б забезпечували успішне навчання всіх дітей, включаючи дітей, які мають фізичні чи розумові проблеми. Девіз інклюзії: «Рівні можливості для кожного».

    

У практичній частині семінару виконувалися вправи, запропоновані методистом, дали можливість педагогам навчатись аналізувати проблеми дітей з особливими освітніми потребами й за допомогою певного алгоритму їх вирішувати.

Учасники семінару працювали в парах, групах, індивідуально, були активними й емоційними. Кожен мав можливість поділитися своїми враженнями та емоціями.

Закінчила семінар методист притчею «Про добре слово».

 

   

 

Переглядів: 502 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка