Четвер, 28.03.2024, 19:59
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 5 » Підсумки Декади педагогічної майстерності у Великоплосківському НВК
21:54
Підсумки Декади педагогічної майстерності у Великоплосківському НВК

Щоб гідно  прийняти історичний виклик  ХХІ століття, освіта мусить мати випереджальний характер, тобто бути націленою на майбутнє, на розвязання проблем нового часу, розвиток  творчих здібностей учасників навчально-виховного процесу. Тож працювати за новими вимогами може тільки творчий учитель, що перебуває в постійному творчому пошуку,  повсякчасно навчається.

Педагогічний колектив Великоплосківського НВК  мав нагоду під час традиційного  проведення  «Декади педагогічної майстерності» ще раз довести стару істину: «Творчий вчитель – творчий колектив». А творчий колектив нашої школи починається, перш за все, зі співпраці: вільної, творчої, актуальної, цікавої, спільної.

   Щоб зацікавити  педагогів, підтримати діловий тонус  вчителя, активізувати творчий потенціал кожного, було організовано багато різноманітних  заходів.

    Заступник директора з  навчально-виховної роботи  Семидєтнова Н.В. розпочала Декаду семінаром, на якому під час проведення ділової гри вчителі визначали напрямки професійного росту педагога,  розглядали творчі якості і компетентності вчителя, створювали в групах моделі вчителя-майстра.

  Під девізом «Мотивація- ключ до пізнання» вчителі підготували та провели на достойному рівні багато відкритих уроків, на які запрошували  колег своєї школи та колег Великоплосківскої ЗОШ І-ІІ ст. На всіх уроках  був зроблений особливий наголос на мотивації, для учнів готувалися різноманітні цікаві знахідки, які захоплювали дітей, сприяли розвитку їхнього інтересу до вивчення предметів. Зроблений фотоколаж з уроків приємно вразив не тільки вчителів, але й учнів, які  залишилися дуже задоволеними.

    Працюючи разом із учителями над проблемою мотивації, шкільний психолог Пастухова С.П. провела психолого-педагогічний семінар.

    Учителі Волкова О.Є., Коржак Т.О., досліджуючи причини відсутності мотивації учнів, провели ряд опитувань дітей, зробили відповідний аналіз та підготували у вигляді буклетів ряд пропозицій та рекомендацій для дітей та їхніх батьків. Ці буклети вчителі презентували, по-перше, своїм колегам на заключній педраді, по-друге, рекомендували для використання у роботі із батьками та учнями  класним керівникам.

  На заключній педраді вчителі проглянули відеоролики, які дали можливість всім  віртуально відвідати відкриті уроки  своїх колег, у  ході тренінгових вправ колектив дійшов висновку, що «шляхом до серця учня є  чисте  серце  вчителя».

         

     

Переглядів: 453 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка