Четвер, 28.03.2024, 10:52
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 6 » НАВЧАННЯ ТА ВИХОВАННЯ УСПІХОМ
15:42
НАВЧАННЯ ТА ВИХОВАННЯ УСПІХОМ

Наразі, коли школу переорієнтовують на умови ринкової побудови всіх сфер соціального життя, змінилося положення вчителя як центральної постаті в організації навчально- виховного процесу. Школі потрібен учитель, який виконував би свою роботу  професійно. Самодіагностика, конкуренто-спроможність  учителя— нова проблема сучасної школи.  І все - таки питання конкурентоспроможності вчителя, залишаючись для нього болючим, є  не стільки економічним, скільки психологічним.

  Учителю потрібні нові, відповідні до потреб часу вміння й навички. На перший план виходить уже не старанність чи виконавча дисципліна, а вміння аналізувати й прогнозувати, правильно оцінювати свої можливості та бути комунікабельним, ризикувати й не боятися нового, бути оптимістом і вміти не лише вибирати, але й відмовлятися від застарілого, традиційного.

   Головна мета діяльності вчителя – створити ситуацію успіху для розвитку особистості дитини, дати можливість кожному вихованцю відчути радість досягнення успіху, усвідомлення його здібностей, віри у власні сили. Саме тому, методист РМК Смольська К.М.  02.04.2015 року  запросила  вчителів  географії району на семінар-практикум на тему : «Навчання  й  виховання успіхом». Учасники семінару мали можливість розглянути теоретичні відомості про створення ситуації успіху як однієї з умов гуманізації навчального процесу та застосувати їх на практиці під час методичного практикуму.

 

 

Переглядів: 595 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка