Четвер, 25.04.2024, 00:29
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 18 » Масляна у Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів
11:33
Масляна у Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

В Новопетрівці  вирішили відгуляти Масляну за всіма звичаями та традиціями. Гуляння відбулися  14 березня в  Новопетрівській  школі. Нова, простора, з гарно встеленим подвір’ям, з усміхненими вікнами і завжди широко відчиненими дверима, вона так і припрошує: «Ласкаво просимо!».  Діти, вчителі  та батьки ретельно готувалися до святкування. Та й інші мешканці села не залишилися осторонь. Тож і гуляння вийшли на славу!

Як і годиться, були і співи, і танці, і хороводи, і жарти, і змагання. Певна річ, не забули й про старовинні звичаї. Тож на святі були Зима і Весна, котрі сперечалися за право господарювати надалі. А ще, спалювали опудало Масляної, щоб швидше весна настала. А що вже дітлахам весело було! Конкурси та ігри нікого байдужим не залишили. І дарма, що погода видалася похмурою та холодною. Усім, хто був присутній на святі, було весело та тепло. Око милувало ще й вбрання дітей, батьків. Яскраві хустки, барвисті віночки, рясні спідниці та гаптовані кожушки - у дівчаток, дівчат, молодиць та бабусь; шапки-бирки, кожухи, а ще широкі шаровари – у хлопців, чоловіків!

  Приємно було спостерігати за тим, як разом святкують і дорослі і малі новопетрівчани. А у голові роїлися думки з приводу того, що саме так і повинно відбуватися, саме таким чином і передаються традиції, дух свого народу, що відроджується у нових поколіннях. А ще мимоволі думалося про те, що не було б програми губернатора «Народний бюджет» - не було б нової школи, не було б такого чудового настрою ні у дітвори, ні у дорослих. Гарні справи Е.Л.Матвійчука мають продовження у вигляді творчого натхнення, що надихає на такі ось свята. Тож щира подяка Едуарду Леонідовичу і всій його команді за наш незабутній початок весни!

 А що вже багатим був стіл на Масляну у Новопетрівській школі!  Господині змагалися у майстерності. Тож пухкенькі пиріжки, круглобокі варенички та масні млинці й налисники так і вабили до себе. Гаряченькі, щойно з печі та з плити, вони наповнювали повітря неймовірним ароматом! Тож щойно закінчилися ігри та змагання, виконані були обряди та спалена Масляна, як юрба ринула до щедро накритих столів. І дорослі, і малі цього дня наїлися смачних страв до несхочу. А серед поважних гостей, що ласували млинцями та варениками, були помічені: директор  Новопетрівської ЗОШ  Катерина Максимівна Лаптієнко; сільський голова  Новопетрівки Валерій Олександрович Зарічук, ; начальник відділу освіти Великомихайлівської  РДА  Тетяна Семенівна Толмачевська; директор  Великомихайлівського лісгоспу Михайло Миколайович Дядюк  та інші.

 

Переглядів: 607 | Додав: cimbal | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка