Вівторок, 16.04.2024, 13:45
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 21 » Кожна доля – це історія…
16:06
Кожна доля – це історія…


 

 


Доля людини тісно пов’язана з долею країни. Кожна доля – це історія…  Поняття "толерантність” сьогодні трактується дуже різнопланово. Перш за все, це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Толерантність в перекладі з англійської –  можливість почути та зрозуміти іншого. Це мистецтво жити поруч з несхожим, спосіб вирішення конфліктів, мистецтво цивілізованого компромісу. У роботі по формуванню толерантності можна йти різними шляхами: від загальних уявлень про толерантність до формування толерантних якостей кожної конкретної дитини.  Великомихайлівщина  взяла участь в унікальному міжнародному освітньому проекті «Виховання толерантності учнівської та студентської молоді», який реалізовується на Одещині за сприянням Міністерства освіти й науки України та за підтримки міжнародних фондів ІТF «Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance,  and Research»   та  Claims Conferene, Будинку Анни Франк (Нідерланди), Благодійного фонду «Дар», Одеського обласного інституту удосконалення вчителів,  Інституту Юдаїки (Київ). Особливість цього проекту полягала в тому, що з 7 по 20 жовтня 2013 року на території Великомихайлівського району перебували експозиції трьох виставок: «Анна Франк. Урок історії», «Джерела толерантності», «Голодомор – Голокост – ГУЛаг – три трагедії на Україні в ХХ столітті» й гідами цих виставок були учні 9-10 класів Великомихайлівського НВК, Великомихайлівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та Цебриківської ЗОШ І-ІІІ ст. Школярі на виставках знайомили присутніх про долі різних людей – особистостей, які жили в цей час. Дорослих відвідувачів дуже вразила одна річ: діти (учасники проекту) стали набагато серйознішими, відповідальними за справу, небайдужими,  почали замислюватися над сенсом життя, сміло висловлювати свої думки та захищали їх. Ось що вони самі сказали про свою роботу.

  «Працюючи екскурсоводом виставки, я отримала дуже цінний досвід. Виставка «Анна Франк» – це не просто кілька десятків плакатів з фотографіями, які розповідають про долю єврейської дівчинки, а й про долю всіх народів, що були підкорені нацистами…».

  Ю.Гасій

  «Нам було складно й цікаво. Ми спілкувалися, ділилися враженнями, порадами. Виставка дала мені безцінний досвід, віру в себе і задоволення від проробленої роботи».

  С.Івіс

  «Я працював гідом на виставці «Голодомор-Голокост-ГУЛаг…». Головною моєю метою було не просто розповісти, а змусити слухачів задуматися над поданою інформацією та заглибити їх у світ тих подій».

  Є.Прищепа

  Виставки відвідали майже тисяча осіб, серед яких учні  шкіл району та їх батьки, працівники ЗНЗ району та відділу освіти.

Сподіваємося, що після відвідування цих виставок жителі Великомихайлівського району замисляться над тим, як зменшити рівень нетерпимості й агресії в своєму оточенні, як сформувати толерантне суспільство та запобігти спалахам насилля, які приводять до трагедій.

 

Переглядів: 561 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка