Вівторок, 16.04.2024, 14:40
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 21 » День українського козацтва у Великоплосківській ЗОШ І-ІІ ст.
12:36
День українського козацтва у Великоплосківській ЗОШ І-ІІ ст.

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас цей день відзначається Днем українського козацтва. У незалежній Україні це свято офіційно існує з 1999 року (наказ Президента України від 7 серпня 1999р).

Учнівська молодь Великоплосківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів  шанує звичаї і традиції українського козацтва.

  

15 жовтня педагогом-організатором Перстньовою Людмилою Василівною у  школі організовано і проведено  свято «Козацькі забави»,  присвячені Дню українського козацтва.   Метою свята було згадати історію козаччини, підвищити рівень військово-патріотичного виховання учнів у дусі українського козацького лицарства, відданості українському народу та Батьківщині,розвивати цікавість до минулого народу, підвищити культурну цінність українських обрядів і традицій .

Протягом дня було проведено  святковий концерт, спортивні змагання «Козацькі забави»  та частування  традиційним кулішем.

Концерт підготували діти 5 та 7 класу. Дівчата розповідали історію свята, співали пісні, а хлопчики-козачата  виходили  під марш козаків з прапором, розповідали  10 заповідей  козаків.  Після концерту  всі діти та вчителі вийшли на спортивний майданчик  позмагатись у «Козацьких  забавах».

Цікавами були і змагання,  в яких  брали участь всі бажаючи діти . Змагалися дві команди  «Добриня» та «Святогор».  Вчитель фізичної культури  підготував  різноманітні естафети.  Перемогу здобула  команда «Святогор».  Всі учасники  залишились задоволеними.  На завершення  свята учні та вчителі поласували  традиційним кулішем.

 

Переглядів: 435 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка