П`ятниця, 19.04.2024, 02:00
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 21 » 21 вересня - Міжнародний день миру
07:15
21 вересня - Міжнародний день миру

 Щороку 21 вересня громадськість відзначає Міжнародний день миру (англ. International Day of Peace) як день загального припинення вогню і відмови від насильства. Заснувавши цей День постановою п’ятдесят п’ятої сесії, Генеральна Асамблея ООН посвятила його ознаменуванню і зміцненню ІДЕАЛІВ МИРУ як усередині держав і народів, так і між ними. У зв'язку з цим було закликано всі країни та всіх людей припинити військові дії на цілу добу. Що дав цей захід? Цілих двадцять чотири години безпечної перерви отримали ті люди, які надають життєво необхідну швидку допомогу тим, хто її потребує. Крім того, протягом цього періоду посередники отримали можливість дійти згоди, заключити перемир'я, а найголовніше — для тих, хто бере безпосередню участь у збройних (і не тільки) конфліктах — це шанс ще раз замислитися про доцільність продовження насильства.
Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін мируДзвін Миру — символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів. І в той же час — це заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури. Перший Дзвін Миру був встановлений в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку в 1954 р. Він відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів, і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавили ордени і медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

День миру в Україні встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

До недавнього часу для нашого народу мир був повсякденною реальністю, тож ми цього безцінного дару ніби й не помічали. Нині, як ніколи, ми відчуваємо в мирі потребу. Мир, безпека, стабільність – ось що найважливіше. Нині, як ніколи, відзначення Міжнародного дня миру є для нас, українців, актуальним.

Тема Міжнародного дня миру цього року «Партнерство заради миру – гідність для всіх» покликана підкреслити важливість спільної роботи всіх верств суспільства на благо миру.

З метою поширення культури толерантності серед учнівської молоді рекомендуємо приєднатися до відзначення Міжнародного дня миру. 

За матеріалами сайту кафедри суспільно-гуманітарної освіти ООІУВ

Переглядів: 523 | Додав: zavrmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка