Четвер, 28.03.2024, 13:35
Відділ освіти Великомихайлівської РДА
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 7 » 13 ЛИСТОПАДА – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОБРОТИ
11:19
13 ЛИСТОПАДА – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОБРОТИ

13 листопада відзначається Всесвітній день Доброти (World Kindness Day). Саме у цей день 1998 року в Токіо відкрилася перша конференція новоствореного ВСЕСВІТНЬОГО РУХУ ЗА ДОБРОТУ, в якій брали участь Австралія, Канада, Японія, Таїланд, Сінгапур, Велика Британія, США. Пізніше до руху приєдналися й інші країни. Основна мета руху – створити світ, наповнений добротою і співчуттям. А французький художник Оріль(Aurele) спеціально до цього дня створив зображення у вигляді ВІДКРИТОГО СЕРЦЯ, яке стало символом Всесвітнього дня доброти.

Чи задавали ви собі питання: «Що могло б трапитися на світі, якби зникла доброта, добросердя»?

Згідно з дослідженням японських і американських психологів, чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими себе відчуваємо. На думку вчених, ті, хто висловлює свою подяку, ніжність й інші добрі почуття до людей у конкретних повсякденних справах, не лише з великим оптимізмом дивляться на світ, але й фізично почуваються краще, відчувають своє життя більш гармонійним.

ЛЮДИНУ ОЦІНЮЮТЬ ЗА ЇЇ ВЧИНКАМИ. Мудрі люди говорять: «На що витрачаєш своє життя, таким воно і буде».

Над чим варто подуматиКожен день дається нам для добрих справ. Тому не соромимося робити добро. Будьмо добросердними, роби добро – і буде добре.

  • Усяка ж ДОБРА СПРАВА – це ДОБРОСЕРДЯ.
  • Дати води спраглому – це ДОБРОСЕРДЯ.
  • Прибрати каміння з дороги – це ДОБРОСЕРДЯ.
  • Указати мандрівникові його шлях – теж ДОБРОСЕРДЯ.
  • Посміхнутися, дивлячись в обличчя ближнього, – ДОБРОСЕРДЯ.
  • І співчуття, й розуміння, й ніжна турбота проста – ось що панує у серці людини, там, де живе ДОБРОТА.  

ДОБРЕ СЕРЦЕ як сонечко в небі. Але як не було добра змалку, то не буде його й до останку,  – говорить народна мудрість. Тому, вчимося по-доброму дивись на оточуючий світ, по-доброму ставитися до навколишніх. Бажаймо людям добра не тільки на словах, але й у думках.

Великий український педагог-гуманіст Василь Олександрович Сухомлинський такими словами наставляв своїх вихованців: «Умій думати добре! Умій бути добрим у почуттях і думках!». Він по праву вважав ДОБРОЗИЧЛИВІСТЬ однією з основних якостей Справжньої Людини.

Освітяни та учні Одещини своїми ДІЄВИМИ СПРАВАМИ звертають увагу спільноти до проблем формування доброзичливості, толерантності, виваженості, щирості, співчуття та інших рис людяності. Вони вболівають за Україну та її майбутнє; мають відповідальність за сьогодення та бачення свого майбутнього; ДІЮТЬ, щоб наш світ став кращим, добрішим, гармонійним і щасливішим; ПРАГНУТЬ жити у моральному суспільстві. Проведена ними дієва робота ПІДТВЕРДЖУЄ те, що наші діти й підлітки: вміють цінувати життя; здатні дарувати любов, щастя, радість іншим; небайдужі до проблем, з якими вони зустрічаються у житті, проявляючи СВОЇ НАЙКРАЩІ ЛЮДСЬКІ ЧЕСНОТИнайкращі моральні риси людяності й духовної доброти, людинолюбство й милосердя, щирості й щедрості, співчутливості й вдячності, стриманості й шляхетності (дивись: Всім нам необхідні: у світі – Мир, а в душах – Доброта! Всесвітній день Доброти відзначають 13 листопада).

ДОБРО наповнює життя людини СЕНСОМ, сенс який буде тебе супроводжувати протягом усього життя.

Над чим варто подуматиОдна добра справа завжди породжує інші.

ОБ’ЄДНАЙМОСЯ заради Добра, закликаємо кожного до творення добра на радість людям, щоб наше життя стало більш гармонійним і щасливішим! Ваш внесок буде вагомим для перемоги Добра на Землі!

Не залежить ДОБРОТА від зросту,

Не залежить ДОБРОТА від віку.

ДОБРОТА з роками не старіє,

ДОБРОТА, як сонце, гріє.

Переглядів: 531 | Додав: dan_ksusha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Логін:
Пароль:
Корисні посилання
Україна, Одеська область, смт. Велика Михайлівка